Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vraag de makelaar: mag je verbouwen in een huurwoning?

Aangeboden door Hof van Delft Makelaarij 3 oktober 2016

Als je een huis gaat kopen of huren, komen er ongetwijfeld heel wat vragen in je op. Wat betekent het gesloten envelop principe? En wat kan je maximaal aan hypotheek lenen? Makelaar Aram van Hof van Delft Makelaardij legt het uit in de rubriek ‘vraag de makelaar’. Deze keer: mag je verbouwen in een huurwoning?

Aram: “Je mag niet zomaar iets verbouwen aan je huurwoning of kamer zonder schriftelijke toestemming van de verhuurder. Ook niet aan de de buitenkant van de woning. Je kunt niet van een douche een bad maken of andersom zonder dat je dit overlegt met de verhuurder. Bij twijfel altijd even navragen. Ook als het de woning verbetert kun je niet de klus klaren zonder akkoord.

Als je toch iets gaat verbouwen en je hebt de zegen van je verhuurder overleg dan wel van tevoren wie wat betaalt. De verhuurder is niet wettelijk verplicht om voor die kosten op te draaien.”

Meer weten?

Wil je meer weten over verbouwen in een huurwoning of andere zaken? Bel of mail Hof van Delft Makelaardij. Heb je ook een vraag aan Aram? Stel hem hieronder en wie weet behandelt hij jouw vraag volgende week.


Meer over Hof van Delft Makelaarij ontdekken?

Hof van Delft Makelaarij makelaars

Geopend08:30 - 17:00

Wateringsevest 26 B, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.