Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vraag de makelaar: Wat is een vraagprijs?

Aangeboden door Hof van Delft Makelaarij 30 november 2016

Als je een huis gaat kopen of huren, komen er ongetwijfeld heel wat vragen in je op. Wat betekent het gesloten envelop principe? En wat kan je maximaal aan hypotheek lenen? Makelaar Aram van Hof van Delft Makelaardij legt het uit in de rubriek ‘vraag de makelaar’. Deze keer: Wat is een vraagprijs?

“De vraagprijs is de prijs die een verkoper van een huis vraagt. Juridisch gezien is dit een uitnodiging tot het doen van een bod. Of zoals ze wel eens zeggen: ‘wat de gek ervoor biedt.'”

Waar is de vraagprijs van afhankelijk?

“De prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals ligging, ruimte en hoe goed het huis is onderhouden. Ook de periode van verkoop is van invloed op de prijs. Als het economisch slechter gaat zal de prijs lager liggen. Soms moet je zelfs zakken.”

Laat je niet verleiden tot een hoger bod!

Als jij als koper de vraagprijs biedt, betekent dit niet automatisch dat je de gelukkige eigenaar wordt van de woning. kunnen nog meer kapers op de kust zijn, die soms zelfs meer bieden. Maar: laat je niet verleiden tot een hoger openingsbod, als je dat niet van tevoren hebt bedacht.

Wil je meer weten over hoe het nu zit met die vraagprijs? Of hoe je het beste kunt bieden? Mail of bel Hof van Delft Makelaardij en ze helpen je graag verder.


Meer over Hof van Delft Makelaarij ontdekken?

Hof van Delft Makelaarij makelaars

Vandaag gesloten

Wateringsevest 26 B, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.