Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vraag de makelaar: wat doe je met een huis in de erfenis?

Aangeboden door Hof van Delft Makelaarij 8 december 2016

Als je een huis gaat kopen of huren, komen er ongetwijfeld heel wat vragen in je op. Wat betekent het gesloten envelop principe? En wat kan je maximaal aan hypotheek lenen? Makelaar Aram van Hof van Delft Makelaardij legt het uit in de rubriek ‘vraag de makelaar’. Deze keer: wat doe je met een huis in de erfenis?

Als je ouders een koophuis hebben en ze komen te overlijden dan is de kans groot dat jij samen met je broers of zussen hun koophuis erft. En dan? Er moeten keuzes gemaakt worden. Verkopen jullie de woning of gaat een van jullie er in wonen? Wat verlangt de bank als de hypotheek nog niet is afgelost? In sommige gevallen kan het verstandig zijn om zelfs helemaal afstand te doen van de erfenis.

Alle mogelijkheden en afwegingen die je moet maken neemt veel tijd in beslag. Vaak ben je nog druk bezig met het uitzoeken van de bezittingen van je ouders en heb je helemaal geen zin om je te verdiepen in die materie. Neem dan contact op met Hof van Delft Makelaardij. Zij helpen je graag door deze papierenjungle heen en zoeken samen naar de beste oplossing.

Heb jij ook een vraag?

Heb je ook een vraag aan Aram? Stel hem hieronder en wie weet behandelt hij jouw vraag volgende week.


Meer over Hof van Delft Makelaarij ontdekken?

Hof van Delft Makelaarij makelaars

Vandaag gesloten

Wateringsevest 26 B, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.