Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vraag de makelaar: waarom wil de makelaar een kopie van je paspoort?

Aangeboden door Hof van Delft Makelaarij 15 december 2016

Als je een huis gaat kopen of huren, komen er ongetwijfeld heel wat vragen in je op. Wat betekent het gesloten envelop principe? En wat kan je maximaal aan hypotheek lenen? Makelaar Aram van Hof van Delft Makelaardij legt het uit in de rubriek ‘vraag de makelaar’. Deze keer: waarom wil de makelaar een kopie van je paspoort?

Al eens gehoord van de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financiering Terrorisme (WWFT)? Door deze wet moet een makelaar verplicht een kopie van het legitimatiebewijs (waarbij het BSN-nummer ook controleerbaar moet zijn) in zijn dossier hebben. Het opsturen van een kopie is niet voldoende. De identiteit moet door de makelaar vastgesteld worden en hij moet ook zelf een kopie te maken. Op dit kopie moet de makelaar aantekenen het origineel gezien te hebben.

Let op: alleen een makelaar die je bijstaat bij de koop- of verkoop mag dit vragen. Niet iedereen mag een kopie van een identiteitsbewijs maken, omdat het gevoelig is voor identiteitsfraude.

Meer weten?

Meer weten over het hoe, wat en waarom van het afgeven van je identiteitsbewijs? Bel of mail Hof van Delft Makelaardij: zij vertellen je graag hoe de vork in de steel zit.


Meer over Hof van Delft Makelaarij ontdekken?

Hof van Delft Makelaarij makelaars

Gesloten08:30 - 17:00

Wateringsevest 26 B, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.