Verbazingwekkend: zoveel nieuwbouw is er vorig jaar bij gekomen in Delft

Door Iris Olsthoorn 24 januari 2019

In Delft voelt het misschien alsof de nieuwbouwhuizen als paddenstoelen uit de grond schieten. Toch valt het nog hartstikke mee. Het CBS maakte de cijfers bekend rondom nieuwbouw. In Delft werden er in 2018 in totaal maar 336 nieuwbouwwoningen opgeleverd.

Dat is weinig, want het is maar 0.6% groei ten opzichte van 2017. Landelijk gezien groeide het aanbod van nieuwbouwhuizen met 1%. Delft ligt dus bijna een halve procent achter op de rest van het land.

Al jaren lage groei

Ondanks dat er best veel huizen zijn opgeleverd in Harnaschpolder, de Schoemaker Plantage en de appartementen boven de Hoven Passage, blijft de groei al een paar jaar achter. In 2016 werden er bijvoorbeeld 250 woningen gebouwd, en in 2017 waren dat er niet veel meer.

Er moet nog heel veel gebeuren

Denk je nu: 336 nieuwe huizen is toch best veel? Niet als je bedenkt dat Gemeente Delft er de komende jaren 15.000 nieuwe huizen bij wil bouwen. Onder andere in de Spoorzone en langs de Schieoevers komen er veel woningen bij. Gelukkig hebben ze tot 2040 om deze doelstelling te behalen. Dat betekent wel dat er vanaf nu ieder jaar ongeveer 715 nieuwbouwwoningen opgeleverd moeten worden. Dat is meer dan het dubbele van wat er afgelopen jaren is gebouwd. Werk aan de winkel, dus!

Meer leesvoer over wonen in Delft

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je gemiddeld in Delft

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Huurwebs...
Delft wonen OZB belasting

Het bestaat: wonen in Delft voor €165 per maand (ja echt!)

Sommige mensen zijn erg gehecht aan hun eigen stulpje, maar andere, meer 'nomadische' medemensen heb...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.