Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plekken kan je online je buren terugvinden

Door Jantine van den Hoven 17 februari 2016

Je zou natuurlijk simpelweg naar buiten kunnen lopen om in contact te komen met je buren, maar vaak zijn ze ook online te vinden. Om je buren te kunnen waarschuwen voor die inbreker of omdat je hulp nodig hebt. Maar zit Delft al wel een beetje online?

Whatsapp-groepen

In Delft zijn verschillende Whatsapp-groepen actief, gericht op buurtpreventie.

Als je verdachte zaken signaleert, is het altijd verstandig om 112 te bellen. Maar vaak is het ook heel handig om je buren te alarmeren. Zodat ze weten dat er iets aan de hand is en zodat er meer getuigen zijn.

In Delft zijn een aantal Whatsapp-groepen actief.

Wippolder

Buurtpreventie Wippolder – aanmelden (via mail)

Voordijkshoorn

Voordijkshoorn Buurtapp – aanmelden

Buitenhof

Wabp Buitenhof-Gilles e.o. – aanmelden
Buurtpreventie Fledderus – aanmelden
Buurtpreventie VB Delft, de Verzetsstrijdersbuurt – aanmelden

Tanthof

Veilig Wonen Tanthof, voor Tanthof Oost en West – aanmelden

Meer informatie over de precieze buurten en aanmelden kan via deze site.

Uitstapje naar Facebook

Naar aanleiding van de Whatsapp-groep is er nu ook een Facebookpagina ‘Tanthof Delft Info Pagina‘ opgestart. Omdat de Whatsapp-groep voor buurtpreventiezaken moet blijven en omdat je anders gek wordt van de berichtjes.

Op de Facebookpagina kan iedereen nog even napraten. Mieke Gevers postte maandag bijvoorbeeld: “Wat wonen er een top-mensen in onze wijk! Toen ik vanochtend wakker werd, las ik een bericht over een vermissing. Iemand uit mijn app-groep heeft vervolgens 2 uur lang (met deze kou) rondjes gefietst om te helpen zoeken! Mijn complimenten! Wat ben ik blij dat er mensen zijn zoals deze persoon. Terwijl ik sliep en niets meekreeg van dit alles, heeft iemand zich belangeloos ingezet voor een ander.”

‘Wat wonen er een top-mensen in onze wijk’

Buren in contact

Er zijn steeds meer initiatieven die buren online met elkaar in contact brengen. Ook weer in Tanthof is onlangs de site onstanthof.nl gestart. Met de bedoeling mensen in de wijk te verbinden, zo is er nu bijvoorbeeld een stapelbed gratis af te halen en laat de Coffee Caravan weten nog hulp te zoeken.

Deze week lanceerde een Amerikaans bedrijf de app ‘Nextdoor‘.  Met zo’n beetje dezelfde bedoelingen als ‘Ons Tanthof’, maar dan besloten. De site zegt dat ze in 100 buurten in Nederland actief zijn. Of jouw buurt er tussen zit? Om dat te weten te komen moet je je eerst aanmelden. Of de eerste zijn die begint, natuurlijk.

Reageer

Op indebuurt Delft kun je natuurlijk ook altijd je ei kwijt, door te reageren op dit bericht bijvoorbeeld. Wat vind jij van buurtpreventie door Whatsappgroepen? Werkt dit in jouw buurt? En zou jij je aan willen sluiten bij een netwerk zoals Ons Tanthof of Nextdoor?

adv.