Op deze plekken in en rondom Delft worden huurwoningen gebouwd

Er is een nijpend tekort aan woningen in Delft en voor veel mensen in een huis kopen tegenwoordig een onmogelijke opgave.  Gelukkig wordt er een heleboel bijgebouwd. In het centrum van Delft zijn er voornamelijk nog hele dure koopwoningen over, maar op deze plekken kun je als niet-rijkaard misschien over een aantal jaar wel terecht voor een mooie huurwoning:

Gele Scheikunde

Foto: Google Maps

De oude gebouwen van Gele Scheikunde worden getransformeerd tot nieuw wijkje met 300 sociale huur-, middeldure huur- en koopwoningen. Het terrein ligt tussen de Michiel de Ruyterweg, Julianalaan en de Prins Bernardlaan en is bijna drie hectare groot.  In het ruimtelijk programmisch kader van de gemeente is te lezen dat er minimaal 15% sociale huurwoningen gebouwd wordt. Voor de huurwoningen in het middeldure segment gaat het om prijzen tussen de €700 en €1.200,- . ‘De beoogde doelgroep voor de woningen is een mix van kenniswerkers, afstudeerders, young professionals, medewerkers van de TU en ouderen’, schreef de gemeente eerder in dit rapport. In dit arikel lees je meer:

 • Er komen 300 koop- en huurwoningen op het terrein van Gele Scheikunde

  Er is een groot tekort aan huizen in Delft, daarom worden er op verschillende plekken woningen bijgebouwd. Ook het terrein...

Schoemakerplantage

schoemakerloods schoemakerplantage

Aan de Schoemaker Plantage komt een toren met huurappartementen én een appartementengebouw voor senioren. Het gaat momenteel nog om plannen in ontwikkeling, dus er staat nog niets definitief vast. Wel is aan de bewoners van de nieuwe wijk bekend gemaakt dat de toren zo’n 72 appartementen krijgt. Deze worden straks verhuurd in de vrije sector. Ook komen er 36 seniorenappartementen, die straks via een woningcoorporatie verhuurd worden. Of de huurprijzen een beetje betaalbaar worden voor de gemiddelde Delftenaar, is helaas nog niet bekend.

 • Er worden senioren- en huurwoningen in de Schoemaker Plantage gebouwd

  Het is crisis op de woningmarkt: er is een groot tekort aan (huur)woningen in Delft. Daarom is het altijd fijn...

Staalweg

Foto: Novaform Vastgoedontwikkelaars

Aan Staalweg 1 moet een enorme woontoren komen met 124 appartementen en 2500 vierkante meter voor commerciële ruimten. Daar omheen komen nog eens 56 studioappartementen, 37 stadswoningen en 55 huizen aan de gracht. De huizen moeten volgens de plannen geschikt zijn voor starters, gezinnen met kinderen en een en tweepersoonshuishoudens in alle leeftijdscategorieën. Er komen zowel koop- als huurwoningen in dit nieuwe project. Hoe groot het aandeel huurwoningen is, is nog niet bekend. Wil je hier graag wonen, dan heb je sowieso nog wel even geduld nodig. De bouw begint pas begin 2022.

 • Deze woontoren en nieuwbouwwijk staan straks tegenover IKEA

  We wisten al een tijdje dat het oude gemeentegebouw aan de Staalweg plaats moet maken voor iets nieuws. Maar nu...

Den Hoorn – de Kreek

Niet alleen in Delft, maar ook bij onze buren in Den Hoorn wordt veel gebouwd. Bij nieuwbouwproject De Kreek zijn ze inmiddels begonnen aan de tweede en derde fase: de komende tijd worden er 40 huurwoningen, 29 koopwoningen en 24 appartementen uit de grond gestampt.  In totaal komen er 60 sociale huurwoningen in de wijk, die verhuurd worden via Woonnet Haaglanden. De eerste huizen staan inmiddels te huur op de site. Om kans te maken op zo’n huis, moet je al een flinke tijd ingeschreven zijn bij Woonnet Haaglanden én voldoen aan een aantal andere eisen zoals inkomen en gezinssamenstelling.

 • In Den Hoorn worden 40 huurwoningen, 29 koopwoningen en 24 appartementen gebouwd

  Niet alleen in Delft, maar ook bij onze buren in Den Hoorn wordt veel gebouwd. Bij nieuwbouwproject De Kreek zijn...

Bethelpark

Foto: Borghese Real Estate

Langs de Reinier de Graafweg worden 350 huizen gebouwd: een deel bestaat uit eengezinswoningen en daarnaast wordt er ook een flat gebouwd. Die wordt maximaal 40 meter hoog en krijgt waarschijnlijk dertien verdiepingen. Alle woningen worden verhuurd in deze nieuwe wijk, en dat is best bijzonder. Een deel gaat de markt op via sociale huur, het andere deel komt in het vrije segment. Wat de huizen in het vrije segment gaan kosten is nog niet bekend. De bouw begint later dit jaar, vanaf 2022 kunnen de huizen bewoond worden.

 • Zo ziet de nieuwe wijk aan de Reinier de Graafweg er straks uit

  Aan de Reinier de Graafweg ligt over een aantal jaar een compleet nieuwe woonwijk. De plannen hiervoor zijn al een...

Schieoevers en oude kabelfabriek

Foto: Kondor Wessels Vastgoed

Nu de spoorzone/Nieuw Delft grotendeels af is, richt de gemeente zijn pijlen op een nieuw stuk Delft: de Schieoevers. De komende tien jaar worden ook hier een heleboel huizen bijgebouwd. Zo is het de bedoeling dat de Kabelfabriek een metamorfose krijgt en het stuk Schieoevers naast Lijm & Cultuur een nieuw woonwijkje wordt. De gemeente richt zich hier op een mix tussen gezinnen, starters, senioren en studenten. Welk deel er precies huur gaat worden en wat koop, is nog niet bekend. In de Kabelfabriek komen bijvoorbeeld al 1500 huurwoningen in de vrije sector in het ‘middeldure segment’. Het duurt waarschijnlijk wel nog lang voordat de nieuwe huizen aan de Schieoevers gebouwd gaan worden.

Tiles in Voorhof

Foto: VORM

Op de hoek van de Martinus Nijhofflaan en de Buitenhofdreef wordt sinds kort flink gebouwd aan Tiles. De woontoren is vooral bedoeld voor starters, doorstromers en scheefhuurders. Straks vind je er 227 middenhuur appartementen  en 52 koopappartementen tussen de veertig en zeventig vierkante meter. De koopwoningen zijn inmiddels bijna allemaal verkocht voor prijzen tussen de  €172.000,- en €237.000,-. De huurappartementen vallen straks onder ‘middenhuur’, maar exacte prijzen zijn nog niet bekend.

 • Deze woontoren staat straks op de lege vlakte aan de Buitenhofdreef

  Op de hoek van de Martinus Nijhofflaan en de Buitenhofdreef ligt al tien jaar een open terrein met alleen een betonnen fundament....

Towercampus Pauwmolen in Wippolder

Camelot Campus 015 Pauwmolen

Tussen de A13 en de Jan de Oudeweg wordt druk gebouwd aan een grote woontoren met bijna 300 gemeubileerde sociale huurwoningen voor jongeren en studenten. Het nieuwe gebouw krijgt een toren en een lager gedeelte van vijf verdiepingen hoog. In de toren komen 143 zelfstandige studio’s. In het lagere gedeelte komen 142 appartementen. De appartementen vallen onder sociale huur en zijn geschikt voor één of twee personen. Het is de bedoeling dat eind 2021 de nieuwe bewoners hun nieuwe stulpje kunnen betrekken.

 • In Wippolder wordt een grote toren met sociale huurwoningen gebouwd

  Wie wel eens in Wippolder komt, heeft het ongetwijfeld al gezien. Tussen de A13 en de Jan de Oudeweg ligt...

De Delvenaer

Middenin het nieuwste stuk van Delft komen huurappartementen in het wooncomplex ‘De Delvenaer’. Er komen in totaal 51 appartementen; de ene helft aan de kant van het Van Leeuwenhoekpark, de andere helft aan de kant van de Westvest. De huurappartementen die worden gebouwd zijn studio’s, 2- en 3-kamer woningen. Dit project geeft alleen nog een ‘vanaf’ prijs. Die ligt nu op €775,- voor het kleinste appartement van 50 vierkante meter. Het project moet in de herfst van 2020 af zijn.

 • Dit staat er straks te huur in de Spoorzone (en dit kost het)

  Over een paar jaar staat de Spoorzone vol met nieuwe gebouwen, huizen, appartementen én huurhuizen. Eerder zagen we al dat...

The Minister – Rijswijk

Woontoren The Minister, voormalige Winston Churchill Tower.

De Winston Churchill Tower op de hoek van de Prinses Beatrixlaan en de Sir Winston Churchillaan in Rijswijk wordt van kantoorgebouw omgebouwd tot woontoren met maar liefst 310 koop- en huurwoningen. Ook krijgt het gebouw een hele nieuwe naam: The Minister. Vanaf de begane grond tot en met de 15de etage komen 220 twee- en driekamerappartementen. De prijzen van de huurappartementen zijn nog niet bekend. De bouw gaat begin 2020 van start. Als alles volgens planning loopt worden de woningen in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd.

 • In deze bekende kantoortoren komen koop- en huurwoningen

  De opvallende Winston Churchill Tower in Rijswijk krijgt nieuwe bewoners. Voorheen zaten er ambtenaren en statushouders in. Nu worden het...

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Fundaparel: deze hoekwoning met zes slaapkamers in Delft staat net op Funda”

Fundaparel: deze hoekwoning met zes slaapkamers in Delft staat net op Funda

Ga naar “Miljoenenproject: deze Delftse wijken krijgen een flinke opknapbeurt”

Miljoenenproject: deze Delftse wijken krijgen een flinke opknapbeurt

rioolwerkzaamheden Voorhof Buitenhof en Tanthof
Ga naar “6 x deze woningen met balkon in staan staan nét op Funda”

6 x deze woningen met balkon in staan staan nét op Funda

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • 10:00 - 17:00
  4,5
  (458)

Nu geopend

4,5
(458)
Ga naar “Bistro Mes Amis”

Bistro Mes Amis

 • Hippolytusbuurt 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Bistro Mes Amis (foto indebuurt) (3)Bistro Mes Amis (foto indebuurt) (3)

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Parttime
Ga naar “Klantadviseur”

Klantadviseur

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Adviseur ICT kwaliteitsmanagement”

Adviseur ICT kwaliteitsmanagement

 • Rijkswaterstaat
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Orderpicker Delft”

Orderpicker Delft

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano”

Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano

 • 38CC
 • Van 8 sep t/m 30 okt

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!”

Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!

 • Runningtherapie Iris
 • Van 10 okt t/m 2 jan

Topper