Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vraag de makelaar: kan je een voorlopig koopcontract ontbinden?

Aangeboden door Hof van Delft Makelaarij 12 oktober 2016

Als je een huis gaat kopen of huren, komen er ongetwijfeld heel wat vragen in je op. Wat betekent het gesloten envelop principe? En wat kan je maximaal aan hypotheek lenen? Makelaar Aram van Hof van Delft Makelaardij legt het uit in de rubriek ‘vraag de makelaar’. Deze keer: kan je een voorlopig koopcontract ontbinden?

Na een spannende onderhandelperiode is het tijd om het voorlopig koopcontract te tekenen. Je zet dan echt je handtekening voor de woning, een aankoop waarvoor je ook nog eens een grote lening aangaat. Je bent blij en bang tegelijk. Dan slaat de twijfel toe: kan je voldoende lenen? Het feit dat je nog onder de koop uit kunt, is hierbij wellicht een geruststellende gedachte.

Voorwaarde

Je kunt het koopcontract nog wel ontbinden. Dit kan alleen als je bij de onderhandeling hebt bedongen dat de overeenkomst onder voorbehoud van financiering is (kan ik de lening van de bank krijgen voor de koop van het huis). Dit moet wel in de koopakte worden opgenomen. Mocht je vervolgens echt niet in aanmerking komen voor de lening bij de bank, kan je een beroep doen op de ontbindende voorwaarde. Dit beroep moet wel gefundeerd zijn en je moet onderbouwen met een schriftelijke afwijzing van de bank waarom de lening niet door gaat. 

Stel jouw vraag!

Heb jij ook een vraag voor Aram, stel hem hieronder en wie weet behandelen we je vraag de volgende keer. Wil je meer weten over een voorlopig koopcontract of heb je een andere brandende vraag? Mail of bel ons!


Meer over Hof van Delft Makelaarij ontdekken?

Hof van Delft Makelaarij makelaars

Gesloten08:30 - 17:00

Wateringsevest 26 B, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.