Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Is de Delftse woningmarkt nog steeds een gekkenhuis?

Door Ilse Zoutewelle 20 februari 2018

Het gonst in Delft van de nieuwtjes en geruchten over de huizenmarkt. Te weinig aanbod, te hoge prijzen en het wordt allemaal steeds erger. Is het echt zo’n drama of overdrijven we? We zochten het uit.

We kloppen met deze vraag aan bij Kevin van Van Silfhout & Hogetoorn Makelaars. Hij vertelt dat het (helaas) nog steeds een crime is om een huis te kopen in Delft. “Vooral in het centrum en de kring daaromheen worden de huizen razendsnel verkocht. Er is in heel Delft bijna niets meer te koop in de lage prijsklasse: zelfs de ergste klushuizen kosten meer dan een ton.” Hoe dat komt? Er is simpelweg bijna niets meer te koop. “Vier jaar geleden stonden er bijna 1200 huizen te koop in Delft, nu zijn dat er nog maar 400. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

In deze wijken kan je nog wél kopen

De wijken waar je nog wél een huis kunt bemachtigen tegen een redelijke prijs zijn Voorhof, Buitenhof en Tanthof. “In Voorhof en Buitenhof staan veel appartementen, Tanthof heeft aardig wat eengezinswoningen voor 2,5 à 3 ton. Ga je richting het centrum, dan kan je voor hetzelfde geld wel iets kopen, maar is het een stuk kleiner.”

Er is ook goed nieuws

Is het dan écht alleen maar kommer en kwel op de huizenmarkt? Nee, gelukkig is er nog één lichtpuntje: “Ik denk dat we de grootste prijzenstijging wel hebben gehad. De prijzen zijn in de afgelopen 1,5 jaar in een recordtempo gestegen. Dat gaat naar verwachting wel door, maar íets minder snel.” Pfieuw.

 Meer over Van Silfhout & Hogetoorn Makelaars ontdekken?

Van Silfhout & Hogetoorn Makelaars

makelaars

Gesloten10:00 - 17:00

Oude Delft 110-A, Delft

Bekijk meer:makelaars

Meer over

Wonen

adv.