Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Inpakken maar: Delft krijgt meer goedkopere huurwoningen

Door Iris Olsthoorn 1 juni 2017

(Nog) niet genoeg geld voor een eigen huisje, maar ook geen zin om je blauw te betalen aan hoge huur? Delftenaren die met dit probleem zitten, kunnen binnenkort opgelucht ademhalen. Als het aan de gemeente ligt zijn er over een paar jaar flink wat meer betaalbare huurhuizen in Delft. 

Hoewel je het misschien niet meteen verwacht als je weer eens gefrustreerd op huizenjacht bent: de gemeente ziet óók dat er een grote vraag is naar woningen in het middensegment. Ze gaan hier iets aan doen. “We doen dit voor meerdere groepen in onze samenleving: jongeren die nog flexibel zijn in werk en relatie en nog geen hypotheek kunnen krijgen. Ouderen die hun grote huis willen verkopen en in plaats daarvan willen huren. Die mensen moeten we helpen door meer te bouwen in de middenhuursector”, vertelt Rob van Gijzel, voorzitter van de projectgroep.

Bijbouwen en ombouwen

Het is de bedoeling dat er in samenwerking met vastgoedpartijen woningen bijgebouwd worden, maar ook dat bestaande woningen worden omgebouwd. We zullen nog wel even moeten wachten voordat er echt meer middenhuurhuizen zijn, want waar en wanneer deze plannen uitgevoerd moeten worden is nog niet duidelijk. Voorlopig zullen we het dus moeten doen met een flinke portie voorpret.

via GIPHY

adv.