Advertentie wordt geladen…

Dit kun je nu nog wél kopen met modaal inkomen in Delft

Het is kommer en kwel op de Nederlandse huizenmarkt en in Delft is dat niet anders. Vooral voor starters is het immens moeilijk om een huis op de kop te tikken. Wat en waar kun je met modaal inkomen (dus, het inkomen dat het meest voorkomt) nog wel kopen in Delft op dit moment? We zochten het uit.

Advertentie wordt geladen…

De Hypotheker bekeek eind vorig jaar uit welk deel van het aanbod geschikt is voor mensen met een modaal inkomen. In dit artikel gaan we er vanuit dat onze hypothetische huizenkoper een gezin is met kinderen, allebei gezond zijn en een (vast) werkcontract hebben. Het modale inkomen van een gezin was volgens de Hypotheker in 2018 €66.500 per jaar. Daarmee krijgt ons verzonnen gezin (zonder schulden) ongeveer een hypotheek van €321.000.

Omdat overbieden geen uitzondering meer is in deze gekke huizenmarkt, kijken we naar het aanbod tot de drie ton. En omdat onze huizenzoekers kinderen hebben, willen we in ieder geval twee slaapkamers. Wat kunnen we per wijk kopen in Delft, als we deze eisen invullen op Funda? In ieder geval niet veel; in totaal staan er momenteel maar 30(!) woningen voor ons gezin onder de drie ton te koop in Delft.

Advertentie wordt geladen…

Binnenstad

Geloof het of niet, maar zelfs voor €300.000 of minder is er aanbod in de Binnenstad. Het aanbod is wel een stuk minder groot dan in de meeste andere wijken, dus voor een huis in deze wijk moet je Funda 24/7 in de gaten houden én je aankoopmakelaar op speed dial hebben. Verder moet je niet té gehecht zijn aan veel ruimte, want de twee (!) huisjes die momenteel te koop staan in de Binnenstad zijn niet erg groot. Voor exact drie ton heb je bijvoorbeeld een huisje van 76 vierkante meter in de Dirk Langendwarsstraat. Er zitten drie slaapkamers in (dus genoeg voor je gezin) en je hebt zelfs een minituintje.

Huizen te koop onder de drie ton, voor ons gezin: 2
Gemiddelde oppervlakte: 64,5 m²
Gemiddelde prijs: €275.000

Foto: Funda

Wippolder

Ook in Wippolder is het aanbod schaars. Op dit moment staan er drie huizen te koop. Je bent wel iets minder kwijt voor iets meer vierkante meters dan in de Binnenstad. Zo staat er aan de Delfgauwseweg een bovenwoning te koop van 91 vierkante meter, voor €250.000,-. Je hebt hier drie slaapkamers en een dakterras. Een ander huis in Wippolder, aan de Fredrik Hendrikstaat kost iets meer: €289.000,-. Het hoekhuis is 80 vierkante meter, maar wel mét voor- en achtertuin. Kortom: ook in Wippolder moet je niet al te veel om grote woonkamers en troonzalen van badkamers geven.

Huizen te koop onder de drie ton, voor ons gezin: 3
Gemiddelde oppervlakte: 80 m²
Gemiddelde prijs: €268.900,-

De bovenwoning op de Delfgauwseweg. Foto: Funda

Vrijenban

In Vrijenban is de keuze voor een gezin met modaal inkomen ook niet groot. Er staan drie huizen te koop. Qua oppervlakte ben je íets beter uit dan in de voorgaande twee wijken. Zo zien we een huis van 96 vierkante meter voor €289.000,- aan de Ternatestraat. Het is een bovenwoning en heeft dus geen tuintje, maar met vijf slaapkamers zou ons verzonnen gezinnetje nog wel aan gezinsuitbreiding kunnen doen.

Huizen te koop onder de drie ton, voor ons gezin: 3
Gemiddelde oppervlakte: 88 m²
Gemiddelde prijs: €276.000,-

Foto: Funda

Hof van Delft

Wie graag in de mooie wijk Hof van Delft wil wonen, heeft iets meer geluk. Goed, ook hier staan maar zeven huizen te koop op dit moment – maar dat is al meer dan twee of drie. Deze wijk staat vol met wat oudere huisjes, en dat zien we terug in de oppervlaktes. Ook hier woon je niet al te groot. De gemiddelde oppervlakte die je voor drie ton krijgt is zo’n 80 vierkante meter in deze wijk.

Toch kán je er een pareltje op de kop tikken, als je geluk hebt. Op de Buiten

watersloot staat een mooi huis van 81 vierkante meter te koop voor €275.000,-. Je krijgt er drie slaapkamers én een achtertuin bij. Je moet alleen niet vies zijn van vreemde indelingen: het huis in kwestie is maar 2.71 m breed, dus alles is ‘achter elkaar’ gebouwd.

Huizen te koop onder de drie ton, voor ons gezin: 7
Gemiddelde oppervlakte: 75 m²
Gemiddelde prijs: €253.000,-

Foto: Funda

Voordijkshoorn

Over Voordijkshoorn kunnen we redelijk kort zijn: er staat één huis onder de drie ton dat geschikt is voor ons gezin. Hoe dat komt? De meeste huizen in deze wijk zijn een stuk duurder. Zo zien we zo’n achttien huizen als we selecteren op een budget van zes ton.

Het huis dát te koop staat is een appartement aan de Van Blommesteinstraat. Het is 80 vierkante meter groot, ligt op de tweede verdieping en kost €219.000,-. Er zitten drie slaapkamers in én ligt aan een park, maar er is geen eigen tuin. Qua budget zou ons gezin er prima terecht kunnen, maar alle gemakken van een eengezinswoning heeft het niet. Voordeel is wel dat er weinig geklust hoeft te worden aan dit appartement.

Huizen te koop onder de drie ton, voor ons gezin: 1
Gemiddelde oppervlakte: 80 m²
Gemiddelde prijs: €219.000

Foto: Funda

Voorhof

In de wijk Voorhof vind je voornamelijk veel hoogbouw en dat zie je ook terug in de potentiële woningen voor ons gezin. Alle vijf de woningen die op dit moment te koop staan, zijn appartementen in een flat. Als het flat-leven wel je ding is, zit je in deze wijk prima. Je krijgt namelijk relatief veel oppervlakte voor een lage prijs, vergeleken bij andere wijken in Delft. Zo zien we een appartement van 71 vierkante meter voor maar €170.000 aan het Herman Gorterhof. Voor een appartement in het vrij nieuwe complex aan de Palmyraplaats betaal je €289.000, maar dat is dan ook wel veel groter: 115 vierkante meter. De woonkamer van dit laatste appartement is bijvoorbeeld veertig vierkante meter. Héél veel ruimte voor kinderspeelgoed, dus.

Huizen te koop onder de drie ton, voor ons gezin: 5
Gemiddelde oppervlakte: 84 m²
Gemiddelde prijs: €207.600,-

Palmyraplaats. Foto: Funda

Buitenhof

In Buitenhof vind je veel (sociale) huur, en dat is misschien ook een van de redenen dat er op dit moment maar één huis te koop staat binnen ons budget. Het huis staat in de Brahmslaan, vlak achter het ziekenhuis en kost exact drie ton. Je krijgt daarvoor 102 vierkante meter, drie slaapkamers én een woonkamer van zeventig vierkante meter. Qua onderhoud hoeft ons gezin er ook niet veel aan te doen, want het huis komt uit 2008. Het aanbod in deze wijk is dus erg schaars, maar áls je iets kunt vinden, is het een prima onderkomen.

Overigens staat er überhaupt weinig te koop in Buitenhof. Als we ons budget verdubbelen naar zes ton, zien we nog twee andere huizen van vijf ton of meer. Hele grote huizen, dat dan weer wel.

Huizen te koop onder de drie ton, voor ons gezin: 1
Gemiddelde oppervlakte: 102 m²
Gemiddelde prijs: €300.000

Foto: Funda

Tanthof

In Tanthof heeft ons gezin verreweg het meeste keuze: momenteel staan hier acht huizen onder de drie ton te koop. Je woont dan misschien wat ver van de binnenstad, je hebt in ieder geval ruimte genoeg. Bijna alle acht huizen zijn groter dan honderd vierkante meter.

Het goedkoopste huis van dit moment ligt op de Latijns-Amerikalaan, kost €249.500 en is 110 vierkante meter. Er zitten vier slaapkamers in en het huis heeft een flinke tuin van veertig vierkante meter. Qua onderhoud moet ons gezin nog wel even de handen uit de mouwen steken, want het interieur is ietwat gedateerd. Kortom: is woonoppervlak je meer waard dan een kroeg om te hoek, moet je in Tanthof zijn.

Huizen te koop onder de drie ton, voor ons gezin: 8
Gemiddelde oppervlakte: 106 m²
Gemiddelde prijs: €287.000,-

Foto: Funda

 

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Bizar! Dronken Delftenaar scheldt en poept na aanhouding politie”

Bizar! Dronken Delftenaar scheldt en poept na aanhouding politie

politie delft ANP
Ga naar “Leuk! Knotten breidt uit met een nieuwe pop-upwinkel in Delft”

Leuk! Knotten breidt uit met een nieuwe pop-upwinkel in Delft

Aangeboden door Knotten

Ga naar “Nieuwsoverzicht: minder studentenhuizen en blauwalg gesignaleerd”

Nieuwsoverzicht: minder studentenhuizen en blauwalg gesignaleerd

In onze gids

Ga naar “John Rabbit”

John Rabbit

 • Markt 33
 • Cocktailbars
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Intratuin Pijnacker”

Intratuin Pijnacker

 • Rijskade 1A
 • Tuincentra
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Bauhaus Den Hoorn”

Bauhaus Den Hoorn

 • Sionsdreef 2
 • Bouwmarkten
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “10% extra korting op alle proefpakketten”

10% extra korting op alle proefpakketten

 • Aware Pet Products
 • Geldig t/m 6 juli 2021

Topper

Ga naar “Vaderdag special bij Het Vermeerhuisje”

Vaderdag special bij Het Vermeerhuisje

 • Het Vermeerhuisje
 • Geldig t/m 25 juni 2021
Ga naar “Showroom Sale Pullman Boxsprings”

Showroom Sale Pullman Boxsprings

 • Dutch Dream Delft
 • Geldig t/m 31 juli 2021

Topper

Ga naar “Italiaanse handgemaakte Cannoli glutenvrij van Neef Rob”

Italiaanse handgemaakte Cannoli glutenvrij van Neef Rob

 • Neef Rob
 • Geldig t/m 11 juli 2021
Ga naar “Gratis Pastel de nata bij BELIEVE Food & Wines by Les Copains”

Gratis Pastel de nata bij BELIEVE Food & Wines by Les Copains

 • Believe food and wines by Les Copains
 • Geldig t/m 31 juli 2021

Topper

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerk(st)er zaterdag”

Verkoopmedewerk(st)er zaterdag

 • Slagerij Leo van Vliet Delft
 • Parttime
slagerij leo van vliet

Topper

Ga naar “Zelfstandig werkend kok bij De Kurk”

Zelfstandig werkend kok bij De Kurk

 • Eet- en Proeflokaal de Kurk
 • Fulltime
Ga naar “Verkoopmedewerker zonnebrillen”

Verkoopmedewerker zonnebrillen

 • Van der Leeuw Optiek
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Zelfstandig werkend kok bij De Schaapskooi”

Zelfstandig werkend kok bij De Schaapskooi

 • De Schaapskooi
 • Fulltime
Ga naar “Vrijwilligers gezocht bij Royal Delft”

Vrijwilligers gezocht bij Royal Delft

 • Royal Delft
 • Vrijwillig

Topper

Agenda

Ga naar “Outletmarkt Delft voor de Helft”

Outletmarkt Delft voor de Helft

 • 25 september 2021
Ga naar “Delft Chamber Music Festival 2021”

Delft Chamber Music Festival 2021

 • 22 juli 2021
Delft Chamber Music Festival
Ga naar “Kamermuziekconcert Oude Kerk Delft”

Kamermuziekconcert Oude Kerk Delft

 • 5 augustus 2021
Ga naar “Shoplokaalweek Delft”

Shoplokaalweek Delft

 • 5 juli 2021
Winkels open goede vrijdag pasen
Ga naar “Expositie bij Kadmium: Verstilling”

Expositie bij Kadmium: Verstilling

 • 11 maart 2021