Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je nu gemiddeld in Delft voor een huurhuis

Door Iris Olsthoorn 21 januari 2020

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Maar we hebben ook goed nieuws: in het hele land en ook in Delft stijgen de prijzen wel minder hard dan voorheen. Dat blijkt uit cijfers over het vierde kwartaal van 2019 die huurwebsite Pararius dinsdag 21 januari naar buiten bracht.

De huurprijzen stijgen…

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een nieuwe huurder in Delft maandelijks gemiddeld €16,13 per vierkante meter aan huur. Dat betekent dat een woning van zestig vierkante meter een gemiddelde huurprijs van €967,80 heeft. Vijf jaar eerder – in het laatste kwartaal van 2014 – betaalden nieuwe huurders in Delft gemiddeld nog €12,97 per vierkante meter per maand. Om dan nog even bij het voorbeeld van de woning van zestig vierkante meter te blijven: daar zou een huurder eind 2014 €778,20 per maand voor betalen. Dat is dus een flinke stijging in een half decenium. Toch kan het nog veel erger: in Amsterdam en Utrecht betalen nieuwe huurders nu respectievelijk €23,68 en €17,80 per vierkante meter.

…maar niet meer zo hard

De huurprijzen stijgen dus, maar gelukkig niet meer zo hard. Als we de cijfers van 2019 en 2018 met elkaar vergelijken, komen we uit op een stijging van 0,6 procent. En dat is een relatief kleine stijging: eind 2018 stegen de prijzen bijvoorbeeld nog met 7,6 procent (zie de grafiek hierboven).

Over de cijfers van Pararius

Goed om te weten over de cijfers van Pararius: ze gaan over vrije sector huurwoningen (huurprijzen vanaf € 720,42 per maand). Het gaat om huurwoningen die vrij kwamen voor nieuwe huurders.

Lees ook

delft wonen

Woonlasten wéér omhoog: dit gaat een gemiddelde Delftenaar betalen

Leuker kunnen we het niet maken, wel inzichtelijker. Pak je spaarpotje er maar bij, want huurders en...
studenten

5 dingen die je herkent als je in een studentenstad woont

Ruim 15 procent van alle Delftenaren is student en daarmee zijn ze een belangrijk onderdeel van onze...

In Wippolder wordt een grote toren met sociale huurwoningen gebouwd

Wie wel eens in Wippolder komt, heeft het ongetwijfeld al gezien. Tussen de A13 en de Jan de Oudeweg...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.