Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je gemiddeld in Delft

Door Iris Olsthoorn 17 januari 2019

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Huurwebsite Pararius bracht deze week nieuwe cijfers over huurprijzen in het vierde kwartaal van 2018 naar buiten. Daaruit blijkt dat de huurprijzen in Delft met maar liefst 7.6 procent gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar.

€16,03 per vierkante meter

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een huurder in Delft gemiddeld maandelijks €16,03 per vierkante meter aan huur. Dat betekent dat een woning van zestig vierkante meter een gemiddelde huurprijs van €961,80 (!!) heeft. In het vierde kwartaal van 2017 betaalden huurders in Delft gemiddeld €14,90 per vierkante meter per maand. Voor een woning van zestig vierkante meter kwam dat dan neer op €894,-.  Het verschil ten opzichte van vorig jaar is dus flink.

Verschil met de rest van Nederland

Landelijk gezien betaal je €16 per vierkante meter, dus Delft zit hiermee net boven het gemiddelde. Qua prijsstijging gaat het in Delft een stuk harder: in heel Nederland stegen de huurprijzen namelijk met 4,9 procent ten opzichte van vorig jaar (tegenover 7.6 procent in Delft).

Toch is Delft niet de koploper qua prijsstijging: in Utrecht (+13,1%), Veldhoven (+18,1%) en Almere (+22,2%) en Hoofddorp (+29,8%) zijn de prijzen nog veel meer de pan uit gerezen.

Meer leesvoer over wonen in Delft

Binnenkijken bij Sanne in het Agnetapark: ‘Het was een buitenkansje’

Sanne heeft op veel mooie plekken in Delft gewoond. Ze is begonnen op de Lausbergstraat, langs het d...
gerechtsgebouw

Het oude kantongerecht wordt omgebouwd tot luxe appartementen

Het markante, rode gebouw naast het oude Legermuseum staat al zo'n vijf jaar 'leeg' (er zaten tijdel...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.