Hier kun je checken of je in aanmerking komt voor huurverlaging

Door Iris Olsthoorn 26 maart 2019

Attentie, attentie, mensen met een laag inkomen en een (sociale) huur van boven de €720,42 euro. Delftenaren die zich aangesproken voelen door die eerste zin, maken kans op huurverlaging. Of op bevriezing van de huur (dat het niet omhoog gaat). Dat heeft de Woonbond uitgerekend. En daar heeft de organisatie het niet bij gelaten. Je kunt op de site van de Woonbond checken of dit ook voor jou geldt. 

Het is niet makkelijk in Delft om aan een betaalbare starterswoning te komen (lees hier maar eens). Maar een sociale huurwoningen is onze stad ook niet bepaald makkelijk. De wachttijden bij Woonnet Haaglanden kunnen behoorlijk oplopen.

Dubbel geluk

Als je wél de gelukkige bewoner bent van een sociale huurwoning in Delft, zou het kunnen zijn dat je in aanmerking komt voor huurverlaging of -bevriezing. In totaal zijn er landelijk zo’n 300.000 mensen voor wie dit geldt.

De Woonbond, een belangenclub van huurders, heeft afgesproken met woningcorporaties in Nederland dat mensen met een laag inkomen en een huur boven de €720,42 worden gecompenseerd voor de forse huurstijgingen van de afgelopen jaren. Je valt in de categorie ‘laag inkomen’ als je inkomen laag genoeg is om huursubsidie te ontvangen.

Zelf om vragen

Je moet als huurder wel zelf vragen om bevriezing of verlaging bij de woningcorporatie. Stap 1 is dan checken of je er überhaupt voor in aanmerking komt. En dat kan dus hier op de site van de Woonbond. Kom je in aanmerking, dan krijg je meteen een voorbeeldbrief, die je op kunt sturen. Het is wat druk op dit site momenteel, dus het kan zijn dat je het een paar keer moet proberen.

Lees ook

Delft wonen OZB belasting

Het bestaat: wonen in Delft voor €165 per maand (ja echt!)

Sommige mensen zijn erg gehecht aan hun eigen stulpje, maar andere, meer 'nomadische' medemensen heb...
huurwoningen-delft

Dit moet je weten over sociale huurwoningen in Delft

Wat kost een sociale huurwoning? Hoelang moet je inschreven staan bij Woonnet Haaglanden? Hoeveel ma...

In de Kuyperwijk staan binnenkort 90 nieuwe sociale huurwoningen

In de Kuyperwijk is vorige week een grote sloop-operatie van start gegaan. Twee sociale woningbouwco...

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je gemiddeld in Delft

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Huurwebs...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.