Hé roomie! Deze 9 typische huisgenoten kennen we allemaal

In je studententijd, maar misschien ook daarna krijg je ermee te maken: huisgenoten. Misschien heb je een supergezellige roommate met wie je elke avond gezellig eet, of wellicht komt jouw huisgenootje rechtstreeks uit een horrorfilm. Met deze negen types kun je te maken krijgen.

De boze stiefmoeder

Je dacht net je ouders ontvlucht te zien, maar niets is minder waar. Jouw huisgenoot fungeert als jouw moeder. En dan niet de chille variant, die je was opvouwt en klaar zit met een kop thee als je daar behoefte aan hebt. Nee, deze huisgenoot is er vooral om je te controleren en ongevraagd advies (ofwel commentaar) te geven. Waar ga je naar toe? Hoe laat ben je thuis? Zou je dat vierde drankje nou nog wel nemen? Moest jij morgen niet vroeg op? 

De Houdini

Je weet dat je een huisgenoot hebt. Althans, je bent ooit iemand tegengekomen tijdens een hospiteeravond of je zag nog een tweede naam staan op je huurcontract. Desondanks kom je jouw huisgenootje nooit tegen. Misschien is jouw roomie een kluizenaar en komt hij zijn slaapkamer niet uit, of hij heeft ergens een invisibility cloak op de kop getikt.

De wervelstorm

Als deze huisgenoot binnenkomt is de rust ver te zoeken. Niet omdat hij/zij een herrieschopper is, maar gewoon door de hoeveel energie en wanorde waarmee deze persoon binnenkomt. Deze persoon is nog geen drie minuten thuis, toch is hij erin geslaagd om binnen deze tijd op vijf verschillende plekken spullen neer te droppen en kledingstukken uit te trekken. Ook heb je inmiddels al vier verhalen aangehoord, is er een flesje bier in je handen gedrukt en staan om onduidelijke redenen nu de magnetron, waterkoker én wasmachine aan.

Het enigma

Over deze huisgenoot weet je eigenlijk opmerkelijk weinig. Volgens mij studeert hij of zij iets met wiskunde. Of was het psychologie? Deze persoon laat heel weinig los over zijn leven en houdt er daarnaast wat intrigerende gewoontes op na. Misschien is deze roomie af en toe zomaar een weekje verdwenen, of heeft die opmerkelijke gasten over de vloer. Het zou je niks verbazen als je er straks ineens achter komt dat deze buurman of -vrouw een geheim dubbelleven leidt als hoofd van een drugskartel of als spion.

De kameleon

Als je vrienden over de vloer hebt van thuis, weet dit huisgenootje binnen een minuut een gesprek aan te knopen. Als je ouders op de thee zijn, is deze huisgenoot de voorbeeldige dochter of zoon die zij nooit hebben gehad. Geef je een wild feest, dan staat je roommate als eerste op de tafels te dansen. Kortom: deze huisgenoot is een echte kameleon, hij of zij kan zich aan alles en iedereen aanpassen en weet zich altijd feilloos in de groep te mengen.

De Siamese tweeling

Dit is niet één roommate, maar twee. Deze huisgenoot is namelijk onlosmakelijk verbonden met zijn/haar wederhelft en deze is dan ook ongevraagd bij jullie ingetrokken. Zit jij met een brak hoofd aspirientjes uit de verpakking te peuteren aan de keukentafel, staan de tortelduifjes al tongend een romantisch ontbijtje klaar te maken. Wil jij even je favoriete Netflixserie kijken op de bank, verstoor je per ongeluk een romantische knuffelsessie op de bank. Nee hoor, je hoeft The Notebook niet per se mee te kijken. Jij gaat wel naar je kamer.

De persoon zonder boundaries

Je huisgenoot staat op het punt om te gaan stappen en hé wat spot je daar: is dat niet jouw spijkerbroek? Die heeft hij of zij even uit je kledingkast gepakt, geen probleem toch? Om vier uur ’s nachts, als jij diep in slaap ligt, zit je huisgenoot ineens op je bedrand. Hij of zij moet écht even een verhaal kwijt, dat kan toch wel even? De volgend ochtend verheug je je op die restjes pizza die je nog in de koelkast had liggen, maar wat denk je? Die zij natuurlijk mysterieus verdwenen. En rara wie daar achter zit!

 De viespeuk

Bekers met resten melk die inmiddels kaas geworden zijn. Pannen met substanties erin die zo groen zijn, dat ze bijna weglopen. Deze persoon lijkt wel een champignonkwekerij in jullie huis te willen beginnen, zoveel schimmel staat er in jullie keuken. Om dan nog maar te zwijgen over de gore zweetsokken en verroeste scheermesjes die je constant in de badkamer vindt.

De work-a-holic

Hoe deze persoon het doet: je hebt geen idee. Terwijl jij naar de bioscoop gaat of gaat drinken met je vrienden, sluit deze ijverige roommate zich dagenlang op in zijn/haar kamer om te studeren, of werkt hij/zij belachelijk lange uren. De work-a-holic is altijd druk, altijd bezig en altijd gefocust. Uitdrukkingen als ‘even knallen’, ‘lekker doorpakken’ en ‘flink aan de bak’ hoor je regelmatig uit zijn/haar mond komen. Bij deze huisgenoot heb jij altijd het gevoel dat je te weinig doet met je leven. Beter om deze persoon te ontwijken.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Studenten

Ga naar “Handig om te weten: op deze data vallen de schoolvakanties in Delft in 2021”

Handig om te weten: op deze data vallen de schoolvakanties in Delft in 2021

Ga naar “Voetjes van de vloer! Deze vrijdag kun je online van een nieuw Delfts festival genieten”

Voetjes van de vloer! Deze vrijdag kun je online van een nieuw Delfts festival genieten

discotheek uitgaan in delft
Ga naar “Werken of studeren: bij deze horecazaken en hotels in Delft kan het”

Werken of studeren: bij deze horecazaken en hotels in Delft kan het

lunchcafé leonidas vacatures

In onze gids

Ga naar “JUT & JUL”

JUT & JUL

 • Simonsstraat 47
 • Kringloopwinkels
 • 10:00 - 16:00

Nu geopend

Ga naar “MTB3D”

MTB3D

 • Rotterdamseweg 370 A13
 • Hobbywinkels
 • 09:00 - 17:00

Nu geopend

Ga naar “Taps & Chaps”

Taps & Chaps

 • Cafés
Webshop Delft Bier Taps & Chaps

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Webinar over Routekaart Energietransitie in Tanthof ( + kadobon)”

Webinar over Routekaart Energietransitie in Tanthof ( + kadobon)

 • Platform energietransitie Delft
 • Geldig t/m 22 maart 2021

Topper

Ga naar “Alle A-merk gekoelde vleesvervangers van € 5,38 voor € 2,69”

Alle A-merk gekoelde vleesvervangers van € 5,38 voor € 2,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Gratis buiten sporten bij Koster Sportclub”

Gratis buiten sporten bij Koster Sportclub

 • Koster Sportclub
 • Geldig t/m 15 maart 2021
pauline koster sportclubs

Topper

Ga naar “Verstegen kruiden en specerijen van € 4,38 voor € 2,19”

Verstegen kruiden en specerijen van € 4,38 voor € 2,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Alle A-merk gekoelde plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel van € 4,18 voor € 2,09”

Alle A-merk gekoelde plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel van € 4,18 voor € 2,09

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 14 maart 2021

Vacatures

Ga naar “Projectcoördinator contractonderhoud regio Delft”

Projectcoördinator contractonderhoud regio Delft

 • Continu Professionals
 • Fulltime
Ga naar “Magazijnmedewerker voedingssupplementen”

Magazijnmedewerker voedingssupplementen

 • Luba Uitzendbureau Delft
 • Fulltime
luba uitzendbureau delft
Ga naar “Verkooptalent gezocht in Delft!”

Verkooptalent gezocht in Delft!

 • Solinox beheer BV
 • Parttime
Ga naar “Kantoorfunctie Zorgbemiddelaar”

Kantoorfunctie Zorgbemiddelaar

 • Samen Professionals
 • Fulltime
Ga naar “Orderpicker”

Orderpicker

 • Olympia
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Start korte cursussen bij de VAK”

Start korte cursussen bij de VAK

 • Coöperatie De VAK, centrum voor de kunsten Delft
 • 17 februari 2021

Topper

Ga naar “Expositie Ian Berry – Pepe Jeans”

Expositie Ian Berry – Pepe Jeans

 • 1 december 2020