Even binnengluren: 5 x bijzonder mooie huizen

Door Iris Olsthoorn 4 februari 2019

Goed, smaken verschillen. De een verft het liefst zijn muren groen, de ander gaat voor een wat subtieler tintje. Maar over één ding kunnen we het bijna allemaal wel eens worden. Historische woningen met glas in lood, fantastische plafonds en soms zelfs marmeren trappenhuizen: in zo’n paleisje wil (bijna) iedereen wel wonen. Gelukkig voor ons dromers staat Funda vol met dit soort bijzonder mooie huizen. Droom je even mee?

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bomvol karakter

Wauw. In dit huis aan het Noordeinde heb je eerder het idee dat je je in een historische film bevindt, dan in hedendaags Delft. Barok-behang, terrazzo vloeren, een megaspiegel voor de stenen haard, nóg een magnifieke, marmeren haard in de woonkamer én een wijnkelder.  Zo kom je ze niet vaak tegen. Het zou ons niet verbazen als de nieuwe eigenaar spontaan een nieuwe schrijvers-carrière zou beginnen, want daar vraagt het huis bijna om. Je moet er wel ruim zes ton voor neerleggen, maar dan heb je waarschijnlijk wel een van de meest karaktervolle huizen in Delft op de kop getikt.

Paleis

Nog zo’n prachtig huis op het Noordeinde, maar dan een tikje (klein beetje maar) duurder. Voor bijna 2,8 miljoen kun je wonen in een huis met prachtige plafonds, marmeren vloeren in de gang, heerlijke haarden, een sauna en een enorme en sfeervolle stadstuin. Je kunt er meteen met je hele vriendengroep intrekken, want het huis heeft acht slaapkamers en drie badkamers.

Vanaf de drempel verliefd

Op dit huis aan de Nieuwe Plantage wordt je waarschijnlijk al verliefd voordat je überhaupt de deur binnen bent. Als de gang al zo bijzonder is, kan de rest nooit meer tegenvallen. En inderdaad: in de woonkamer vind je prachtige plafonds met ornamenten, een hele mooie schouw en een fijne haard. Goed, hier en daar is een likje verf nodig en de badkamer en keuken zijn wel een vervanging toe – maar dan heb je tenminste nog iets te doen!

Autheniek aan een oude straat

De Koornmarkt staat vol met bijzondere huizen, en dit appartement is er zeker één van. Dit gebouw komt uit 1862 en heeft nog allerlei snufjes van vroeger. Een voorbeeld daarvan is de prachtige, zwart marmeren haard in de woonkamer. In de keuken vind je een oud apparaat waarvan wij ook niet precies weten wat het doet, maar karakteristiek is het wel. Het huis heeft twee slaapkamer en je deelt de grote tuin met andere bewoners van het gebouw.

Bijzondere indeling

Dit huis aan de Delfgauwseweg is er een prachtig jaren ’30 huis en is ideaal voor degene die niet van standaard indelingen houden. Het huis is een ‘benedenwoning’, met de slaapkamer en badkamer in de parterre. De grote keuken loopt in een soort hoekje, waardoor het kookeiland midden in de kamer staat. Verder barst het in het huis van de prachtige, subtiele glas in lood ramen en schuifdeuren.

 

 

 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.