Er komen zo’n 2400 huizen bij aan de rand van Delft

Als je vaak over de Prinses Beatrixlaan richting de A4 rijdt, is het je vast al eens opgevallen. Vlak over de grens van Delft worden een he-le-boel woningen uit de grond gestampt. En de komende jaren komen er nog veel meer bij.

Inmiddels is begin dit jaar de 1000ste woning van RijswijkBuiten opgeleverd. In 2023 wil de gemeente Rijswijk hier in in totaal 3400 woningen hebben neergezet. Er is dus nog flink wat werk te doen. Ook voor huiszoekende Delftenaren zit er misschien wel iets leuks bij (want: lekker dicht bij Delft!). We zetten een aantal projecten voor je op een rijtje die je de komende jaren kunt verwachten:

Op de kaart

Foto: Rijswijk Buiten

Maar eens: kijken we naar de kaart van de nieuwe wijk. Op dit kaartje is goed te zien dat er de afgelopen jaren al flink is gebouwd. De witte vlakken zijn de komende maanden of jaren aan de beurt. In heel RijswijkBuiten vind je straks superverschillende woningen, van vrijstaande villa’s tot woontorens met appartementen. Leuk weetje: net als bij de Schoemaker Plantage zijn of worden alle woningen energieneutraal. Dat betekent een lekker lage energierekening, dus!

De Linden

Foto: RijswijkBuiten

Tussen de Alexander Fleminglaan en ’t Haantje wordt de wijk ‘De Linden’ gebouwd. Je vindt hier straks drie woontorens met appartementen, twee rijtjes laagbouw woningen én een blok waar stichting ‘Our House’ komt. In die huizen gaan veertien jongvolwassenen wonen met een verstandelijke beperking. In totaal worden er in deze wijk ongeveer 300 woningen opgeleverd.

De woontorens zijn al in de verkoop. Er worden flinke appartementen in gebouwd: in ‘de Koningslinde’ worden de woningen tussen de 116 m² en 133 m². De prijzen zijn dan ook niet voor iedereen weggelegd. Je betaalt hier tussen de €307.500,- en €432.500,- voor een appartement.

De bouw van deze wijk kon trouwens bijna niet doorgaan: DSM vond dat het veel te dicht bij hun bedrijventerrein lag. Daarom stapten ze naar de rechter en later naar de Raad van State. Die laatste besliste deze week dat de bouw gewoon door kan gaan. 

De Tuinen van Sion – Fase 13

Foto: RijswijkBuiten

‘De Tuinen van Sion’ is verreweg de grootste nieuwe wijk in RijswijkBuiten. De meeste huizen zijn hier al uit de grond gestampt. Nu is het tijd voor fase 13 (!). In deze fase worden er nog eens 58 koop- en 26 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen bijgebouwd. Het wordt een groene wijk met veel tuinen en buitenspeelplek.

De koopwoningen zijn ruim, tussen de 111 m² en 179 m². Ze kosten dan ook wat: tussen de €400.000 en de €500.000. Denk je nu: goh, heb ik precies nog op mijn bankrekening staan! Jammer: alle huizen in dit project zijn al verkocht. De huurwoningen worden als het goed is nog in 2019 opgeleverd. Voor sociale huur moet je bij Woonnet Haaglanden zijn, voor vrije sector bij de makelaar (nog niet bekend welke).

Park Avenue

Foto: RijswijkBuiten

Park Avenue moet op zijn minst zo hip en luxe worden als dat het klinkt, als we de site van RijswijkBuiten moeten geloven. Het wordt een combinatie van luxe rijtjeshuizen, royale twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen. In deze nieuwe wijk woon je straks (zoals de naam doet vermoeden) aan de rand van het Rijswijkse Wilhelminapark.

De woningen zijn nog niet in de verkoop en we weten dus ook nog niet hoe duur ze precies gaat worden. Maar gezien er volop wordt gestrooid met de woorden ‘luxe’ en ‘riant’ én door het feit dat een twee-onder-een-kap zo’n 120 m²  wordt, gokken wij dat de prijzen niet zijn voor mensen met een kleine portemonnee.

Het Hof Sion

Foto: RijswijkBuiten

In RijswijkBuiten komt ook een superchique wijk. ‘Het Hof Sion zal verrijzen op een locatie met een bijzondere historie van grandeur en allure’, schrijven de projectontwikkelaars op de site. Denk grote hoftuinen en luxe herenhuizen: zo moet de sfeer in deze ‘Hof van Sion’ wijk straks gaan voelen. Wat er precies gaat komen is nog niet helemaal duidelijk, er zijn dus nog geen impressies zoals bij de andere wijken. Je ziet hier straks in ieder geval woningen aan het water, woningen aan een binnentuin en wat appartementen terug. Altijd al willen wonen als een echte hofdame of jonkheer? In het eerste kwartaal van 2019 moet dit project in de verkoop gaan.

Behalve deze projecten, wordt er dus nog veel meer gebouwd in RijswijkBuiten. Kijk op deze site als je wilt weten wat precies.

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “5 x alles wat je wil weten over IKEA Delft”

5 x alles wat je wil weten over IKEA Delft

IKEA Delft
Ga naar “Fundaparel: deze hoekwoning met zes slaapkamers in Delft staat net op Funda”

Fundaparel: deze hoekwoning met zes slaapkamers in Delft staat net op Funda

Ga naar “Miljoenenproject: deze Delftse wijken krijgen een flinke opknapbeurt”

Miljoenenproject: deze Delftse wijken krijgen een flinke opknapbeurt

rioolwerkzaamheden Voorhof Buitenhof en Tanthof

In onze gids

Ga naar “Bistro Mes Amis”

Bistro Mes Amis

 • Hippolytusbuurt 10
 • Restaurants en horeca
 • 15:00 - 22:00
Bistro Mes Amis (foto indebuurt) (3)Bistro Mes Amis (foto indebuurt) (3)

Nu geopend

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • 10:00 - 17:00
  4,5
  (458)

Nu geopend

4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Repromedewerker”

Repromedewerker

 • Luba Uitzendbureau Delft
 • Fulltime/Parttime
luba uitzendbureau delft

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano”

Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano

 • 38CC
 • Van 8 sep t/m 30 okt

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!”

Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!

 • Runningtherapie Iris
 • Van 10 okt t/m 2 jan

Topper