Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komen woningen voor senioren in het oude VAK-gebouw

Door Iris Olsthoorn 29 mei 2020

Tot de zomer van 2018 zat de Vrije Academie voor de Kunsten (VAK) in het prachtige gebouw aan Westvest 9. Maar de academie is inmiddels al lang en breed verhuisd naar hun nieuwe onderkomen in OPEN. Daarom staat het enorme pand al een tijdje ‘leeg’. De gemeente heeft nu bedacht wat zij ermee willen: ze zijn op zoek naar een projectontwikkelaar die er woningen voor senioren inbouwt. 

De afgelopen jaren wordt het pand aan Westvest 9 verhuurd aan tijdelijke verhuurders. Afgelopen week maakte het college van burgemeester en wethouders bekend in een brief aan de raad dat ze van plan zijn het pand te verkopen. Dat doen ze niet zonder plan: ze willen namelijk graag dat een projectontwikkelaar er seniorenwoningen in maakt. Het college schrijft in de brief: “Vanwege de indeling van het object op de begane grond is er een unieke kans voor het realiseren van een woontussenvorm met collectieve (ontmoetings)ruimte en voorzieningen in combinatie met zelfstandige appartementen voor ouderen in de middeldure sector. Tot slot is de locatie ideaal gelegen voor ouderen: dichtbij het openbaar vervoer en het diverse palet aan voorzieningen wat de binnenstad te bieden heeft.” Huurwoningen in de middeldure sector dus. Bijkomend voordeel hiervan is dat de ouderen die hier gaan wonen, waarschijnlijk weer (koop)huizen achter laten voor gezinnen en starters.

Duurt nog wel even

Het zal overigens nog wel een tijdje duren voordat het zover is: de gemeente zet het pand nu eerst op de markt. Daarna moet de aanbestedingsprocedure nog doorlopen worden. De gemeente denkt dat dát hele proces ongeveer 14 maanden gaat duren. Daarna moet er natuurlijk nog het een en ander verbouwd worden. Dus mocht je nu denken: ‘hier zou ik wel willen wonen’, dan heb je dus nog even geduld nodig!

Lees ook

Wim van Erotiekshop Helen: ‘Door Fifty Shades of Grey werd het drukker in de winkel’

Al 9 jaar lang zit Erotiekshop Helen op de hoek van de Brabantse Turfmarkt. Dagelijks helpen Wim Kar...

Duinrell, Blijdorp en meer: 7 x deze amusementsparken in de regio zijn weer open

Voor grote en kleine mensen die dol zijn op achtbanen, waterspeeltuinen of dierentuinen was het de a...

Er worden veel schildpadden gespot in Delft: dit is waarom

De afgelopen weken ontving de redactie van de Delftse Post diverse meldingen en foto's van lezers va...

Deze 5 dingen veranderen er vanaf 1 juni in Delft

De afgelopen maanden zijn in een vreemd groundhogday-achtige waas voorbij gegaan, maar langzaam vera...

Vanaf deze datum kun je over de Sebastiaansbrug rijden

Het duurde even (lees: een jaar of tien), maar de nieuwe Sebastiaansbrug is nu dan écht bijna klaar ...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.