Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komen huizen en winkels op het oude ziekenhuisterrein

Door Iris Olsthoorn 2 juni 2017

Het regent nieuwbouwnieuws in Delft. Eerder deze week berichtten we al over goedkopere huurwoningen en over 200 nieuwe woningen aan de Schieoevers. Deze vrijdag heeft de gemeente ook bekend gemaakt wat er gaat gebeuren met het voormalige ziekenhuisterrein: er komen winkels en huizen.

Door de sloop van de oude ziekenhuisgebouwen en de bouw van het spiksplinternieuwe Reinier de Graaf Gasthuis is er een groot stuk terrein vrij gekomen. Er liggen op die kale vlaktes nu vooral bergen met puin en gruis, maar daar moet verandering in komen. Op de 20 duizend vierkante meter die nu leegstaat worden nieuwe woonwijken, winkels en maatschappelijke voorzieningen gebouwd.

200 huizen

Op het oostelijke en westelijke deel moeten ongeveer 200 nieuwe huizen komen en is er veel plek voor nieuwe winkels en zorgdienstverlening. De nieuwe woonwijken brengen het doel van de gemeente om de komende vijftien jaar 15 duizend extra huizen te bouwen, weer een stapje dichterbij. De nieuwe woningen, detailhandel en het nieuwe ziekenhuis moeten een boost aan de wijk Buitenhof geven.

adv.