Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komen 200 huizen bij aan de Schieoevers

Door Iris Olsthoorn 1 juni 2017

Schoemakerplantage, boven de Hoven en in de Spoorzone: in Delft lijkt het wel alsof er nooit genoeg huizen bijgebouwd kunnen worden. Ook in het Schiegebied worden er binnenkort 200 huizen bijgebouwd, heeft de gemeente besloten. 

De nieuwe woningen zijn bestemd voor studenten, starters, gezinnen en senioren. De gemeente heeft hier deze week een overeenkomst voor getekend met projectontwikkelaar AM. De (nu nog grotendeels braakliggende) bedrijventerreinen liggen aan de Schie, vlakbij de TU Campus en bij de Nieuwe Haven.

Aan het water

Wanneer deze nieuwe woonwijk aan het water klaar moet zijn is nog niet bekend, maar de grond is in ieder geval alvast bouwrijp gemaakt. De bedrijven die al op het terrein liggen blijven, want het is de bedoeling dat de huizen en bedrijven naast elkaar ontwikkelen op dit terrein.

Bouwen, bouwen en bouwen

De reden dat er zoveel nieuwe huizen, flats en appartementen worden bijgebouwd in Delft is de woningnood. In heel Zuid-Holland moeten er 240.000 nieuwe stekkies bij komen in de komende vijftien jaar. In Delft moeten dat er ongeveer 15 duizend worden. Ook dit Schieoever project is in het leven geroepen om de woningnood te verminderen.

adv.