Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit staat er straks te huur in de Spoorzone (en dit kost het)

Door Iris Olsthoorn 22 februari 2019

Over een paar jaar staat de Spoorzone vol met nieuwe gebouwen, huizen, appartementen én huurhuizen. Eerder zagen we al dat de koophuizen in dit nieuwe stuk van Delft flink aan de prijs zijn, maar hoe zit het met de huursector? We zetten een paar projecten voor je op een rijtje. 

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

De Delvenaer

Appartementen en huizen van Guldenwater. Foto: Ballast Nedam Development

Middenin het nieuwste stuk van Delft komen huurappartementen in het wooncomplex ‘De Delvenaer’. Er komen in totaal 51 appartementen; de ene helft aan de kant van het Van Leeuwenhoekpark, de andere helft aan de kant van de Westvest. De huurappartementen die worden gebouwd zijn studio’s, 2- en 3-kamer woningen. Alle woningen krijgen een balkonnetje. De afmetingen gaan van 50 vierkante meter tot 98 vierkante meter. Het project moet in de herfst van 2020 af zijn.

Duur? Dit project geeft alleen nog een ‘vanaf’ prijs. Die ligt nu op €775,- voor het kleinste appartement van 50 vierkante meter. Omgerekend is dat €15.50 per vierkante meter. Dat ligt verrassend genoeg nog onder de gemiddelde vierkante meter-prijs in Delft. Die is op dit moment €16.03. Toch moeten we nog niet té vroeg juichen.  ‘De gepresenteerde huurprijs is een vanaf prijs welke enkel een richtlijn geeft’, schrijft de verhuurder op Funda. 

VOLT aan de Nieuwe Gracht

Foto: Nieuw Delft
Foto: Nieuw Delft

Op de hoek van de Engelsestraat en de Ireneboulevard wordt al een tijdje hard gebouwd aan VOLT. In dit nieuwe gebouw komen 130 appartementen, allemaal voor de vrije huursector. Deze zijn vooral bedoeld voor ‘kenniswerkers’: slimme jongens en meisjes die (tijdelijk) komen werken bij een Delfts bedrijf. Het gebouw is superduurzaam en energiezuinig, compleet met groene daken. In totaal komen er vier gebouwen van drie tot acht verdiepingen. Op de begane grond ligt een parkje en komen er winkeltjes. Onder de gebouwen ligt een parkeergarage. De appartementen worden tussen de 50 en 70 vierkante meter groot en zijn momenteel in de verhuur.

Duur? Ook bij dit project in het nog een beetje gissen naar de daadwerkelijke prijs van de verschillende appartementen. Op Funda worden de appartementen van 50 vierkante meter nu aangeboden voor €825,- (kale huur). Omgerekend betaal je dan €16.50 per vierkante meter. Dat is ruim 45 cent duurder dan de gemiddelde huurprijs in Delft. 

The Student Hotel

KCAP Architects&Planners

Tegenover het station wordt gebouwd aan The Student Hotel. Dit gebouw is straks vooral bedoeld voor (internationale) studenten. Je huurt er namelijk per semester een kamer. Maar ook als niet-student kan je hier prima een kamer huren. De kamers zijn tussen de 16 en 24 vierkante meter groot. Je hebt een eigen badkamer en deelt de keuken. Vooral fijn als je zelf geen zin hebt om iets te regelen: je kamer komt geheel uitgerust met meubels en tv, je kunt gratis gebruik maken van een fiets en je kamer wordt schoongemaakt.

Duur? Véél service en wonen in een bruisend gebouw, maar daar moet je dan ook flink voor in de buidel tasten. Voor Delft zijn er nog geen prijzen bekend. Bij onze buren in Den Haag zien we dat kamers van 22 vierkante meter verhuurd worden voor (hou je vast) €930,- per maand. In studentenstad Maastricht zien we een kamer van 20 vierkante meter zelfs over de toonbank gaan voor €1.118,-. Wellicht dat de prijzen iets lager liggen als je je op tijd inschrijft voor een heel semester, maar écht goedkoop dat ook niet zijn.

Lees ook

Bizar: dit is het goedkoopste huisje (tot nu toe) in de Spoorzone

De woningmarkt in Delft is superkrap. Sta jij te springen om een nieuw stulpje, en had je alle hoop ...
the student hotel

Op deze lege vlakte verrijst straks een enorm studentenhotel

We wisten al een tijdje dat er plannen waren om 'The Student Hotel' in Delft te bouwen. Maar nu is d...
van leeuwenhoekpark

Dit komt er allemaal in het nieuwe megapark in de Spoorzone

We weten natuurlijk al een tijdje dat we een megagroot park middenin de Spoorzone krijgen. Het duurt...
Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Wonen

adv.