Dit is waarom het slim is om een aankoopmakelaar te nemen

Aangeboden door Marloes Makelaars 8 oktober 2018

Misschien ben jij – net als 89857 andere mensen – op zoek naar een huis in Delft. Maar de markt is nogal oververhit en de prijzen zijn enorm hoog. Hoe krijg je dan tóch de sleutel van dat droomhuis in handen? Met een aankoopmakelaar aan je zij! We leggen uit waarom.

Als je een leuk huis hebt gespot (bijvoorbeeld tijdens de NVM Open Huizen Dag), is de volgende stap om een bod uit te brengen. Dat is best lastig, want je kunt zomaar te hoog óf te laag bieden. En dan kan een aankoopmakelaar razend handig zijn. “Wij weten wat de waarde van een woning is”, vertelt Marloes van Marloes Makelaars. “We kijken naar de ligging, afwerking, grootte en eventuele gebreken van het huis. Vervolgens kunnen we je helpen om de aankoop te realiseren onder de beste voorwaarden voor de laagst mogelijke prijs. Want over de prijs van een huis valt ook in deze tijd zéker te onderhandelen. Maar als je hier geen ervaring mee hebt, is het toch lastig om een goed bod uit te brengen. Wij werken vaak als aankoopmakelaar en helpen je graag om dat huis in handen te krijgen.”

Belangrijke zaken

Daarnaast wijst een aankoopmakelaar je op je verplichtingen als koper. Bij veel kopers is het niet bekend dat ze een onderzoeksplicht hebben. Soms is het bijvoorbeeld slim om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Kosten aan reparaties of achterstallig onderhoud kunnen snel oplopen, dus het is prettig om dat vooraf te weten!”

Ook als je nog op zoek bent

Heb je nog geen huis gevonden, maar ben je wel op zoek? Ook dan kan Marloes Makelaars helpen. Marloes vertelt: “Het enige wat je moet doen, is vertellen wat je wensen zijn, dan maken wij een zoekopdracht aan en sturen een mailing met beschikbare huizen in Delft die matchen met jouw wooneisen.”

Voordelen op een rijtje

Kortom: een aankoopmakelaar is razend handig voor iedereen die op zoek is naar een huis! De voordelen nog even op een rijtje:

  • Kennis van de huizenmarkt in Delft en omstreken
  • Persoonlijke begeleiding bij één of meerdere bezichtigingen
  • Het voeren van prijsonderhandelingen op een professionele manier
  • Het begeleiden van een eventuele bouwkundige keuring
  • Zorgvuldige controle van de koopovereenkomst en de transportakte
  • Eindinspectie van de woning
  • Begeleiding bij het transport bij de notaris

Nieuwsgierig wat Marloes Makelaars voor jou kan betekenen? Bel, mail of loop eens binnen!

Marloes Makelaars makelaars

Nu gesloten09:00 - 17:30

Molslaan 56, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.