Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bizar: dit is het goedkoopste huisje (tot nu toe) in de Spoorzone

Door Iris Olsthoorn 12 februari 2019

De woningmarkt in Delft is superkrap. Sta jij te springen om een nieuw stulpje, en had je alle hoop op de nieuwe huizen in de Spoorzone gevestigd? Dan kun je maar beter tevreden zijn met een klein stekkie óf heel hard sparen. De goedkoopste woning tot nu toe is over de toonbank gegaan voor €159.500,- De afmetingen? 25 vierkante meter. 

De Spoorzone is een van de grootste nieuwbouwprojecten van Delft van de afgelopen jaren. Nieuwe woningen zijn hard nodig, want héél veel mensen zijn op zoek naar een stulpje. Natuurlijk liggen de nieuw te bouwen huizen straks het pal in het centrum, dus lage prijzen verwacht je sowieso al niet. Maar van sommige huizenprijzen schrik je je op zijn zachtst gezegd een hoedje.

€6380,- per vierkante meter

De goedkoopste woning tot nu toe is dus het kleine appartement in Antoni, het grote gebouw dat momenteel naast het oude station gebouwd wordt. Voor studio’s van 25 vierkante meter werd €159.500,- neergelegd. Omgerekend is dat zo’n €6380,- per vierkante meter. Dat is een stúk hoger dan de gemiddelde vierkante meter prijs in Delft: €2876,-. Enfin, als single met een modaal inkomen kán je dit huis betalen – maar dan moet je wel bereid zijn in een evengrote ruimte te wonen als je oude studentenkamer.

Paar voordelen

Toch zitten er wel een paar voordelen aan dit huis: je hoeft zelf niet te klussen. De studio wordt opgeleverd met alles erop en eraan. Als bewoner kun je kiezen uit vijf verschillende stijlen voor je keuken, badkamer, enzovoorts. Verder is de prijs v.o.n. ‘vrij op naam’, wat betekent dat de verkoper de overdrachtsbelasting en notariskosten op zich neemt. Dat is iets goedkoper dan k.k. ‘kosten koper’, waarbij je dat zelf betaalt. Ook woon je natuurlijk wel op een toplocatie, ga je nooit je trein meer missen en kan je na het borrelen in de binnenstad zo’n beetje rollend naar huis, mocht je dat willen.

Zo ziet het eruit

Natuurlijk ben je ondertussen nieuwsgierig hoe dat er dan uitziet, wonen op 25 vierkante meter. Je zult in ieder geval niet de weg kwijt raken op weg naar de wc:

Tekst loopt verder onder de foto’s

Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda

De rest

Veel van de projecten in de Spoorzone zijn inmiddels al helemaal uitverkocht, en ook die prijzen liegen er niet om. Zo kostte een appartement in het project WeLoft je minimaal €265.000,- voor 55 vierkante meter. Ruimere gezinswoningen in het nieuwste stuk van Delft zijn nog een flink stuk duurder: voor dit huis met vijf slaapkamers is bijvoorbeeld €549.500,- neergeteld. Of er over een tijdje nog woningen bijgebouwd worden in de Spoorzone die wél geschikt zijn voor bijvoorbeeld senioren of starters/gezinnen, weten we niet. Maar aan de prijzen van de projecten tot nu toe te zien, is dat niet heel waarschijnlijk.

Meer over wonen in Delft

hof van delft

De woningnood in Delft is het hoogst van NL: zo vind je nog wel een huis

Het zal niet als verrassing komen als we vertellen dat er een enorm tekort aan woningen in Delft is....

Zoveel stegen de huizenprijzen het afgelopen jaar in onze stad

De woningprijzen blijven stijgen, hoewel het iets minder hard gaat dan voorheen. Makelaarsvereniging...
green village

Veerle woont in een wetenschappelijk experiment: ‘Zelfs mijn stoelgang wordt bijgehouden’

Als je via de Mekelweg richting de Kruithuisweg rijdt, kom je langs een klein wijkje waar een aantal...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.