Dit betaal je gemiddeld voor een koophuis in Delft

Door Iris Olsthoorn 13 april 2018

Wie een huis zoekt, weet het ongetwijfeld: de huizenprijzen in Delft zijn niet mals. En ze blijven alleen maar stijgen. Dit jaar betalen we gemiddeld €250.417  voor een stulpje. 

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) legden de cijfers weer eens naast elkaar en concludeerden dat we in Delft dit jaar zo’n tien procent meer betalen dat het jaar ervoor. Waarom die huizenprijzen zo stijgen, weet het NVM wel. “Beleggers maken gebruik van de lage rente. Ze kopen een woning om hem vervolgens te verhuren”, vertelt voorzitter Jan Kokje aan het AD. Volgens hem zijn dat in Delft vaak ouders die een huis voor hun studerende kinderen kopen.

Heel weinig huizen te koop

Behalve dat de huizen in recordtempo én voor veel geld worden verkocht, zijn er ook nog eens erg weinig te koop. Kevin van Van Silfhout & Hogetoorn Makelaars vertelde ons een tijdje geleden dat er vier jaar geleden nog 1200 huizen te koop stonden in Delft en nu gemiddeld nog maar 400. Volgens hem heb je de meeste kans een huis te bemachtigen in de wijken Voorhof, Buitenhof en Tanthof.

herfst in delft buitenwatersloot

Is de Delftse woningmarkt nog steeds een gekkenhuis?

Het gonst in Delft van de nieuwtjes en geruchten over de huizenmarkt. Te weinig aanbod, te hoge prij...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.