9 x herkenbare frustraties voor woningzoekers in Delft (in gifjes)

Door Iris Olsthoorn 3 april 2019

Starters op de woningmarkt hebben het momenteel best moeilijk. Niet alleen op de oververhitte woningmarkt in Amsterdam of Utrecht is het knap lastig een koophuis te vinden, we merken nu ook goed in Delft dat er een aardig tekort is aan (starters)woningen. Ben jij – net als veel anderen – ook al lang op zoek naar een koophuis zonder resultaat? Dan ken je deze frustraties vast wel.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Je moet er bovenop zitten

via GIPHY

Mooi huis gezien op Funda? Top! Je stuurt de verantwoordelijk makelaar een berichtje om een bezichtiging aan te vragen, maar als hij je belt voor een afspraak kun je even niet opnemen. Dan maar een kwartiertje later terugbellen, toch? Nou jammer, dan is het huis dus al verkocht. Zo snel lijkt het tegenwoordig te gaan!

Je leven is Funda

via GIPHY

Je staat op met Funda, je gaat naar bed met Funda, elke lunchpauze, elk wc-momentje zit je op Funda. Want je moet er zo snel bij zijn dat één keer per dag kijken niet genoeg is.

‘Ha-ha, al verkocht’

via GIPHY

En over woningsites gesproken: ken je die advertenties van supermooie betaalbare huizen, waar dan iets onder staat in de trant van: ‘ha-ha dit huis is al verkocht, volgende keer maar een makelaar inschakelen he?!’ Om jou te overtuigen een makelaar in de arm te nemen. Zó irritant.

‘Hartje centrum’

via GIPHY

Wat je ook vaak ziet zijn woningen die worden aangeboden alsof ze in het centrum, Westerkwartier of een andere gewilde wijk zijn. Terwijl ze nog nét niet in Den Hoorn liggen, zo ver is het van de wijk in kwestie. Tanthof is niet randje centrum, beste makelaars!

Concurrentie van beleggers

via GIPHY

Nog een grote frustratie van woningzoekenden: je moet het tegenwoordig opnemen tegen grote vastgoedbeleggers. Waar zij met gemak 30.000 bovenop de vraagprijs gooien, heb jij misschien wel moeite met überhaupt die vraagprijs halen. Zo oneerlijk.

Hypotheek krijgen

via GIPHY

Heb je een mooi huis gevonden? Moet je natuurlijk ook nog een hypotheek hebben. Altijd een fijn gevoel als je er achter komt dat je met jouw studieschuld, contract en spaargeld nét genoeg hypotheek kunt krijgen voor een prachtig gemeubileerde garagebox.

Klein. Heel klein.

via GIPHY

Goed, er staan zo’n 80 huizen in Delft en omgeving die bij jouw budget van, let’s say, tweeënhalve ton passen. Op jacht dan maar! Maar hè… Je wilt wel iets gróters dan je oude studentenkamer. Zucht…

Op sollicitatie

Er is een buitenkansje verschenen, binnen jouw budget, in de wijk die je wilt én groter dan een inloopkast. YES! Op naar dat open huis… Met de andere zeventig geïnteresseerden. Dus: nu maar je allergrootste glimlach opzetten en bidden dat je op de één of andere manier de harten van de huidige bewoners veroverd, zodat zij jou het huis gunnen in plaats van die investeerder. Het voelt net als een sollicitatie, soms.

Dat je overweegt het op te geven

via GIPHY

Sommigen kiezen ervoor toch maar te blijven huren, anderen zoeken stug door op zoek naar hun droomhuis (of wat er het dichtst in de buurt komt). We weten dat het momenteel even geen pretje is op de woningmarkt, maar een kleine geruststelling: het begint al iets beter te worden in Delft én de rest van het land.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.