Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse mysteries: Waarom zijn alle schuren in deze wijk bedekt met plantjes?

Aangeboden door Schoemaker Plantage 26 november 2019

De nieuwe wijk Schoemaker Plantage (je weet wel, tegenover de campus van TU Delft) is hartstikke duurzaam. Zo liggen de daken vol zonnepanelen en heeft elke woning uiteraard een warmtepomp. Sinds kort is daar nog iets bij gekomen: de daken van de schuurtjes zijn bedekt met vetplantjes. Waarom? We zochten het uit!

Op de site van Schoemaker Plantage lezen we dat buurmannen Sem en Jasper met het idee kwamen om de daken van hun schuurtjes vol te leggen met vetplantjes. De reden? Het milieu! De vetplantjes dragen om te beginnen bij aan dakisolatie. Vooral in de zomer warmt een dak minder op. Ook houden ze regenwater langer vast: dit is goed voor het watermanagement. Verder beschermt het spul de daken tegen UV-straling en ander beschadigingen. En ze filteren zelfs fijnstof! Daarnaast zien de vetplantjes er mooi uit – ook niet heel onbelangrijk.

Het leggen is zo gedaan

Genoeg redenen om de daken vol te leggen met Sedum, want zo heet het spul officieel. Daarom toverden Sem en Jasper samen met hun buren de daken om tot minituintjes. Het leggen is een fluitje van een cent: de hele buurt lag in mum van tijd vol!

Weinig onderhoud

Het onderhouden van de groene daken is eenvoudig. Het vetplantje vraagt weinig water en voedingsstoffen. Het enige wat de bewoners moeten doen, is de daken twee keer per jaar bemesten en af en toe de afvoer in de gaten houden. Kortom: weinig moeite en een heel tof resultaat.

Lijkt het je ook wel wat om in de Schoemaker Plantage te wonen? Er wordt in de toekomst nog een hele wijk bijgebouwd. Meld je aan als geïnteresseerde, dan ontvang je de nieuwsbrief en ben je als eerste op de hoogte als er weer gebouwd wordt.


Meer over Schoemaker Plantage ontdekken?

Schoemaker Plantage makelaars

Op aanvraag

Bakemastraat 97L, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.