De oude kabelfabriek krijgt een metamorfose: zo ziet het er over 10 jaar uit

Door Iris Olsthoorn 31 oktober 2018

Er gaat de komende jaren veel gebeuren rondom de Schieoevers. Het doel van de gemeente is om er een heleboel huizen en werkplekken bij te bouwen. Hoe dat er precies uit gaat zien, wordt steeds meer duidelijk. De eerste plannen voor het stukje in en rondom de oude kabelfabriek zijn er inmiddels: over tien jaar heeft het New Yorkse allure, als we de ontwikkelaars mogen geloven.

Een groep vastgoedontwikkelaars heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente. Daarin staat dat er in het ‘Kabeldistrict’ zo’n 3.000 woningen en 2.000 extra werkplekken moeten komen. Ze willen er een wijk van maken die ‘in diversiteit en dynamiek doet denken aan het New Yorkse Meatpacking District’ – klinkt fancy, hé?

Kabelfabriek blijft bestaan

Het moet een multifunctioneel woon-werk gebied worden. Het pand van de voormalige Nederlandse Kabel Fabriek (ook wel bekend als de Schiehallen) blijft staan. Het wordt getransformeerd tot pand met  nieuwe bedrijfsruimtes, waar gemaakt kan worden wat de slimme koppen van de TU een einde verderop bedenken.

Koop- en huurhuizen

Verder moet er in de nieuwe wijk een veel verschillende mensen komen wonen: er worden huizen voor gezinnen, studenten, kenniswerkers, ondernemers en senioren gebouwd. Naast koopwoningen en studentencomplexen komen er ook 1500 huurwoningen in de vrije sector. Deze nieuwe stulpjes vallen onder het middeldure segment.

Wanneer het precies af is, is nog niet duidelijk. Volgens de ontwikkelaars gaat het om een geleidelijke transformatie die wel tien jaar kan duren.

Lees ook

Gwenyth Janssen Lok

Dit gaat er allemaal gebeuren langs de Schieoevers

Nu de Spoorzone grotendeels 'af' is, richt de gemeente zijn pijlen op een nieuw stukje Delft om te t...

 

Meer over

Nieuws Wonen

adv.