Binnenkijken bij het leukste kantoor van Delft: ‘We hebben zelfs een knuffelmuur’

Aangeboden door Björnd Makelaardij 14 januari 2019

Je kunt vier bureaus in een hok zetten en het ‘kantoor’ noemen. Maar je kunt van je kantoor ook een supermooie, inspirerende werkplek maken. Dat laatste is gebeurd bij Björnd Makelaardij. We keken binnen bij het grachtenpand aan de Oude Delft.

bjornd makelaardij delft
Rens en Bart

Zo van de buitenkant ziet het kantoor er best normaal uit. Maar als je eenmaal binnen bent, kom je dingen tegen die je bij andere makelaarskantoren beslist niet zal zien. Dat begint al bij een groene muur met honderden planten en een verrijdbare knuffelmuur: “Een tijd geleden is ons kantoor uitgebreid”, vertelt makelaar Rens. “Tussen de nieuwe en oude ruimte wilde Björnd een afscheiding maken, maar die moest ook isoleren. Dat heeft hij gedaan door er zestig schapenvachten aan te bevestigen. Dat ziet er gaaf uit én je hebt meteen iets leuks om over te praten als mensen binnenkomen.”

Gaaf: één van de muren is begroeid met planten

Drie keer per jaar in pak

Overigens worden potentiële (ver)kopers niet alleen verrast door wat ze zien, maar ook door het meubilair waar ze zelf op zitten. Zo staat in één van de spreekkamers een picknicktafel. “Weer eens een andere plek om je koopcontract te tekenen”, lacht makelaar Bart. “Dit past helemaal bij wie we zijn: een informeel kantoor. Wij lopen ongeveer drie keer per jaar in pak. De rest van de tijd hebben we gewoon sneakers en een trui aan. Dat vinden klanten vaak veel fijner. Je zit tegenwoordig toch niet te wachten op een stijve makelaar in driedelig pak?”

Verdwaalde flipperkast

In de ruimte achter de ‘knuffelmuur’ komen we nog iets bijzonders tegen: een flipperkast. Hoe die daar terecht is gekomen? “Björnd is bevriend met de eigenaar van Bar Sil“, vertelt Rens. “Die vroeg of de flipperkast tijdelijk hier kon staan. Dat is inmiddels tien jaar geleden, haha.” Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van het ding. “Er komt een enorme bak herrie uit, maar het is wel leuk tijdens de vrijdagmiddagborrel.”

Goede sfeer

Want ja: het is naast hard werken ook een gezellige bedoening bij Björnd Makelaardij. “Behalve collega’s zijn we ook bevriend met elkaar”, vertelt Bart. “Je merkt dit op de werkvloer: mensen voelen zich hier snel op hun gemak.” De creatieve en gezellige werkomgeving zorgt er ook voor dat de makelaars hun werk goed doen. “We hebben in de afgelopen twaalf maanden 370 huizen verkocht, verhuurd of mensen geholpen met de aankoop van een woning. Dat is best veel voor drie makelaars”, vertelt Rens. “We doen wat we leuk vinden en dat werkt.”

Tekst loopt verder onder de foto.

Het team van Björnd Makelaardij

 

Doe de verkooptest

Speel je zelf met de gedachte om je huis te verkopen? Doe dan de verkooptest of gebruik gratis waardebepaling tool op de site van Björnd Makelaardij. Hiermee kun je kijken wat je huis (ongeveer) waard is. Klik op de oranje button en bereken maar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Björnd Makelaardij. Meer over Björnd Makelaardij ontdekken?

Björnd Makelaardij makelaars

Vandaag gesloten

Oude Delft 103, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.