Deze garage is superhandig (en goedkoop) als je in de binnenstad moet zijn

Aangeboden door ParkerenDelft 18 maart 2019

Sinds een goed jaar hebben we er een spiksplinternieuwe parkeergarage bij in Delft: de Prinsenhofgarage. Nog niet iedere Delftenaar weet ‘m te vinden, terwijl het toch een razend handige (én voordelige!) plek is om je bolide te parkeren. We zetten vijf handige weetjes over de garage voor je op een rij.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Zo kom je er

De ingang van de Prinsenhofgarage voor auto’s is misschien ietwat lastig te vinden. Je kunt hem bereiken via de Kampveldweg ter hoogte van het kruispunt van de Ruys de Beerenbrouckplein en de Wateringsevest. Als je op het kruispunt bent, kun je rechts voorsorteren en rij je zo naar binnen. Hier zie je de locatie van de ingang op de kaart:

Parkeren is goedkoper

prinsenhofgarage

Als je in de binnenstad moet zijn, zijn de Prinsenhofgarage en Phoenixgarage allebei handige plekken om je auto neer te zetten. Tussen een uurtje parkeren zit weinig verschil (het kost allebei €3,-). Maar als je langer parkeert, wordt het interessant. Na 120 minuten betaal je in de Prinsenhofgarage nog maar €2,50 per uur. Als je auto de hele dag in de garage staat, wordt het helemaal voordelig. Voor 24 uur in de Phoenixgarage ben je €30,- lichter, terwijl een dagje in de Prinsenhofgarage de helft goedkoper is: je betaalt maar €16,-.

Er is altijd plek

Er is niets zo irritant als een parkeergarage inrijden, om vervolgens heel lang naar een plekje te zoeken. Bij de Prinsenhofgarage is altijd plek. In de garage zijn 639 parkeerplekken, verdeeld over twee parkeerlagen. Daarnaast zijn er acht gezinsplaatsen, zes plaatsen voor mindervaliden en acht elektrische oplaadpunten. Aan de hand van de lampjes boven de rijbaan zie je of er plek is. Groen betekent dat er een plekje is, rood niet en aan een blauwe lamp kun je zien of er een plek is voor mindervaliden.

Er zijn zeven in- en uitgangen voor voetgangers

prinsenhofgarage

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat de Prinsenhofgarage aardig wat in- en uitgangen voor voetgangers heeft. Dat maakt het een ideale locatie om te parkeren, want waar je ook moet zijn in de stad: je bent er zo. Wel handig om te weten: alleen bij de ingang met de vaas of kroon is er een betaalautomaat en lift. Hier vind je een overzicht van alle in- en uitgangen.

Ook als buurtbewoner kun je hier parkeren

prinsenhofgarage

Doordat de Prinsenhofgarage zoveel parkeerplaatsen heeft, is het een ideale locatie om je auto neer te zetten als je in de buurt woont. Daar zijn verschillende opties voor. Als je wel recht hebt op een parkeervergunning maar deze niet afneemt, dan mag je met flinke korting een bewonersabonnement afsluiten. Hiermee heb je 24/7 toegang tot de parkeergarage.
Behoud je liever je parkeervergunning voor op straat? Dan kun je een bewonerspas afnemen die gekoppeld is aan de auto waarvoor je de parkeervergunning hebt. Je betaalt dan maandelijks achteraf voor het gebruik van de garage. Van 17.00 tot 10.00 uur betaal je 10 cent per uur en daarbuiten 50 cent per uur.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door ParkerenDelft. Meer over ParkerenDelft ontdekken?

ParkerenDelft auto en mobiliteit

Nu openHele dag

Zuidwal 14, Delft

Bekijk meer:auto en mobiliteit
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.