Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x redenen waarom wonen in het Westerkwartier zo leuk is

Door Danique Beijer 24 januari 2020

Natuurlijk is in Delft wonen over het algemeen gewoon fantastisch, maar mensen die in het Westerkwartier wonen hebben het wel heel goed voor elkaar. En wel hierom:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Westerpop!

Foto: Gwenyth Janssen Lok

Vroeger vond in het Westerkwartier altijd Westerpop plaats. Tegenwoordig bevindt het festival zich in het Hof van Delft, maar het Westerkwartier blijft toch voor altijd de geboortewijk!

Goed om te weten: deze zomer is er geen Westerpop

Als diehard Westerpopfan wist je dit vast al, maar de rest van de mensen willen we hier toch nog eve...

De winkels zijn nog lekker dorps

slagerij landerWat dacht je van Slagerij Lander op de hoek van de Graswinckelstraat, stoffenwinkel ’t Stoffig Pakhuis of Juffrouw Josje? Stuk voor zaken die je in andere wijken van Delft niet tegenkomt. En dat maakt het Westerkwartier nou net zo leuk!

De huizen hebben mooie details

De huizen in het Westerkwartier zijn al oud en je komt de mooiste dingen tegen. Tip van ons: neem even de tijd en loop een rondje. Je komt echt leuke details tegen in de buurt!

Er zijn mooie muurschilderingen

Een van de meest bekende dichtgemetselde ramen in Delft is misschien wel die met ‘de aardappeleters’ in het Westerkwartier. Een mooie herinnering van wat zich vroeger in de huizen afspeelde.

Er zijn gezellige binnenplaatsjes

Westerkwartier

Het Westerkwartier heeft veel binnenplaatsjes en die zorgen voor veel gezelligheid. De kinderen kunnen hier heerlijk spelen. Als het lekker weer is, eten buurtbewoners met elkaar en tijdens oud en nieuw is het hier één groot feest.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.