5 redenen waarom wonen in het Agnetapark fantastisch is

Door Ilse Zoutewelle 19 juni 2017

Natuurlijk is in Delft wonen over het algemeen al gewoon fantastisch, maar mensen die in het Agnetapark wonen hebben het wel heel goed voor elkaar. En wel hierom:

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Het park is één groot monument

Ieder gedeelte van het Agnetapark is monumentaal! En dat is best bijzonder. Hier houdt het nog niet mee op: het park hoort ook nog eens bij de 100 belangrijkste monumenten van Nederland. Hiermee staat het Delftse park in hetzelfde rijtje als het Paleis op de Dam en het Rijsmuseum.

Het was het eerste tuindorp van Nederland

En het is best een lekker gevoel om in zo’n stukje vooruitstrevendheid te wonen, niet? We hebben dat allemaal te danken aan J.C. van Marken, de directeur van de Koninklijke Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek. Hij wilde dat zijn arbeiders een goede woning hadden met prettige voorzieningen. Daar profiteren de huidige bewoners van het Agnetapark nu nog van mee, want wat is het fijn om op een plek te wonen met gezellig kronkelende straatjes, veel groen en mooie waterpartijen.

De huizen zijn uniek

Goed, je moet natuurlijk wel houden van buxushaagjes en gele kozijnen. Maar de huizen zijn hierdoor wel bijzonder en da’s toch leuk.

Er is één café en daar is het altijd gezellig

Foto: Google Maps

In ieder geval, als we de naam van het café (‘Altijd Gezelligheid’) mogen geloven wel. Maar dat doen we: je kunt er lekker ouderwets een potje biljarten of darten en als je een feestje wilt vieren om de hoek kan dat ook. Fijn!

Het Agnetapark heeft een toegangshek

Wie kan er nu zeggen dat zijn woonwijk een toegangshek heeft? De bewoners van het Agnetapark wel!

Dat de binnenstad leuk is en dat het station dat ook kan zijn, bewezen we al eens eerder. Goede redenen om jouw fijne wijk in het zonnetje te zetten? Mail de redactie.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie