Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

1000 handtekeningen ingezameld tegen slopen boerderij Chilipad

Door Ilse Zoutewelle 18 januari 2017

De boerderij aan het Chilipad in Tanthof staat op de nominatie om plaats te maken voor 45 zorgwoningen. Daar zijn buurtbewoners en de natuurhistorische vereniging Delfland faliekant tegen en daarom overhandigen ze 24 januari bijna 1000 handtekeningen aan de Delftse gemeenteraad.

Volgende week dinsdag 24 januari vergadert de gemeenteraad over het voorstel om de boerderij aan het Chilipad te slopen en er 45 appartementen te bouwen. De bewoners en KNNV Delfland bieden tijdens die vergadering de handtekeningen aan om te laten zien dat ze tegen de sloop van de boerderij zijn.

Bang voor overlast

De bewoners en KNNV Delfland willen dat de boerderij blijft omdat ze bang zijn voor verkeer- en parkeeroverlast als er appartementen komen. Daarbij is het een plek waar veel buurtbewoners graag komen. “Het is zo’n mooie groene plek. Buurtbewoners genieten er echt van”, vertelde voorzitter van KNNV Delfland Geert van Poelgeest eerder tegen indebuurt.

Woongroep

Er is trouwens ook al een ander plan voor de boerderij. Twee woongroepen hebben zich gemeld bij de KNNV Delfland en willen een ander bouwplan ontwikkelen. Hierbij wordt de boerderij niet gesloopt.

Wil je ook nog stemmen voor het behoud van de boerderij? Dat kan hier.

Meer over

Nieuws Wonen

adv.