Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo kies je een pak dat perfect bij je past

Aangeboden door Suit Plaza Delft 13 december 2017

Ga jij binnenkort een pak kopen voor de feestdagen of gewoon voor je werk of stage? Dan zul je erachter komen dat het uitzoeken van het juiste pak nog niet zo makkelijk is. Rinus van Suit Plaza in Delft geeft vijf tips zodat jij met het perfecte kostuum thuis komt.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Bedenk waar je het voor nodig hebt

Klinkt misschien als een open deur, maar dit is wel iets waar je rekening mee moet houden. “Je kunt nu bijvoorbeeld kiezen voor een modieus ruitje of hippe kleur. Maar als je van plan bent het pak jaren te dragen, is de kleur volgend jaar weer uit de mode”, legt Rinus uit. “Dan kan je beter een klassieker kostuum kopen. Wil je juist op dit moment hip voor de dag komen, dan is een afwijkende kleur of motief een aanrader.”

Koop een extra broek bij je pak

De reden is simpel: een broek gebruik je intensiever dan een jasje. Kies daarom voor een merk waarbij je een extra broek kunt bestellen. Dit kan bijvoorbeeld bij het merk Barutti: “Bij aankoop van een kostuum kan je voor €90,- meteen een extra broek kopen. Dan weet je zeker dat je nog jaren kunt genieten van je pak.”

Afwijkende maat? Zorg dat je het jasje en de broek apart kunt kopen

De meeste kostuums koop je als één geheel, in dezelfde maat. Wanneer je bovenlichaam breder is, kan dit problemen opleveren. “Daarom kun je bij sommige merken in mijn winkel het jasje in een andere maat bestellen.”

Let op de kwaliteit van de wol

Dit is een tikje technisch, maar wel handig. Rinus legt uit hoe je kunt controleren welke kwaliteit wol je in handen hebt: “Normale wol heeft de kwalificatie 100S. Dit is vrij zware kwaliteit. Neem je een pak met wolkwaliteit 130S of zelfs 150S, zal je merken dat dit veel prettiger zit. Een pak moet zó zitten, dat je er vrij in kunt bewegen en het lekker zit. Het is niet de bedoeling dat je je ingepakt voelt.” Suit Plaza heeft – uiteraard – pakken met wol van 150S: onder meer Barutti heeft deze kwaliteit.

Ga voor goed advies

Het kiezen van een pak is vooral aanpassen. Rinus heeft veel ervaring in het adviseren van het juiste pak. “Ik kan je helpen een kostuum uit te zoeken dat bij je kledingstijl past. Verder zie ik ook meteen of een pak je lekker zit en goed staat. En moet er iets vermaakt worden? Mijn kleermaker zit om de hoek, dus je pak is sowieso klaar voor kerst!”

En koop je een pak van Barutti bij Suit Plaza? Dan betaal je in plaats van €499,- maar €399,-. Hier krijg je óók nog eens een gratis zijden stropdas bij.


Meer over Suit Plaza Delft ontdekken?

Suit Plaza Delft kledingwinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Burgwal 12, Delft

Bekijk meer:kledingwinkels
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.