Wist je niet! Hiervoor kun je ook bij een brillenwinkel terecht

Aangeboden door DIJCK2

Je wilt beter zien, dus ga je naar een opticien en koopt een bril. That’s it, toch? Maar wist je dat verminderd zicht ook andere oorzaken kan hebben én dat er daarvoor ook weer allemaal verschillende oplossingen zijn? We gingen langs bij de oog- en brilexperts van DIJCK2 zetten één en ander even voor je op een rij.

Beeldschermbril

We kijken steeds meer en langer op onze telefoon, laptop of computer. Voor je ogen, maar ook voor je lichaamshouding betekent dit extra inspanning. Daarom heeft DIJCK2 speciale brillenglazen, waarmee je ontspannen kijkt naar al je beeldschermen. De Digitime™ brillenglazen worden volledig gepersonaliseerd voor jou en je werkomgeving en beschermen je ogen tegen blauwviolet licht.

Wil je ook meer comfort bij het kijken naar je scherm? Breng DIJCK2 dan een bezoekje. Zij vertellen je er graag meer over.

Foto: DIJCK2

Groeiende bijziendheid bij kinderen voorkomen met contactlenzen

Bijziendheid (minsterkte), ook wel myopie genoemd, is de meest voorkomende en snelst groeiende oogafwijking ter wereld. Naar verwachting zal meer dan 50% van de wereldbevolking in 2050 een vorm van myopie hebben. Omdat een hoge minsterkte op latere leeftijd kan zorgen voor vervelende oogaandoeningen, vinden ze bij DIJCK2 en Van Der Leeuw het heel belangrijk om dit al op jonge leeftijd aan te pakken.

Dit kan met de speciale Menicon Bloom™ contactlenzen voor kinderen. Tijdens het dragen wordt de groei van de ooglengte afgeremd en hiermee ook de mate van de minsterkte. De uiteindelijke sterkte zal door de behandeling dus lager zijn dan zonder het gebruik van deze contactlens. Je kunt kiezen uit daglenzen, die je kunt gewoon overdag draagt of voor nachtlenzen. Die contactlenzen draagt je kind tijdens het slapen. Hiermee ziet je kind overdag scherp zonder het dragen van bril of lenzen!

Uiteraard kun je voor een gave bril voor jouw kind bij DIJCK2 terecht.

Foto: DIJCK2

Gepersonaliseerde brillenglazen

Gewoon een brillenglas met jouw sterkte en je ziet weer haarscherp, toch? Natuurlijk is dat de eerste stap, maar er zijn nog zoveel aspecten die jouw zicht kunnen beïnvloeden. Hoe ver houdt jij bijvoorbeeld meestal je boek of tablet van je af, beweeg jij je ogen tijdens het lezen of alleen je hoofd, zit je regelmatig achter een beeldscherm, ben je een sportief type, wat is je dominante oog, hoeveel afstand zit er tussen je pupillen en hoe zit het door jou uitgekozen montuur precies op je neus. Allerlei aspecten die de manier waarop jij door een bril kijkt beïnvloeden.

Om te zorgen dat jij écht haarscherp ziet, maken ze bij DIJCK2 de brillenglazen helemaal voor jou op maat. Naast dat je sterkte van je ogen wordt opgemeten, worden je ogen op nog eens 8 verschillende parameters opgemeten. Hiermee kunnen zij je brillenglazen helemaal personaliseren wat uiteindelijk zorgt voor ontspannen en haarscherp zicht op de afstand waarop jij dat nodig hebt. Dit is ook mogelijk met zonneglazen, zodat je ook met je zonnebril op sterkte perfect ziet!

Wist je dat ze zelfs contactlenzen hebben die helemaal op maat gemaakt worden? Op basis van meer dan 100.000 meetpunten worden de sterkte, de bolling en de diameter van jouw ogen bepaald. Op basis van die gegevens worden vervolgens met de nieuwste technieken en superslimme software zachte contactlenzen geproduceerd, speciaal voor jou.

En heel fijn: tot 30 november krijg je 50% korting op het tweede paar Varilux multifocale brillenglazen.

Foto: DIJCK2

Scleralenzen

Heb je een beschadigd, onregelmatig of vervormd hoornvlies door bijvoorbeeld een hoornvliesontsteking, keratoconus of na een hoornvliesoperatie? Dan zal je zicht ongetwijfeld achteruit gaan. De oplossing: speciale Scleralenzen.

Scleralenzen zijn harde, zuurstofdoorlatende, hoedvormige lenzen met een grotere diameter dan dat je normaal gewend bent van contactlenzen. Hierdoor rust de lens op het ongevoelige oogwit. Door de vochtlaag tussen de lens en het oog wordt het vaak droge en pijnlijke hoornvlies tijdens het dragen van de scleralens goed bevochtigd en beschermd. Dit geeft je naast scherper zicht ook een rustiger en comfortabelere zicht.

DIJCK2 heeft optometristen gespecialiseerd in het aanmeten van deze bijzondere contactlenzen.

Foto: DIJCK2

VisionScan

Het kan zo zijn dat bij een oogmeting de sterkte van je bril gelijk blijft, maar dat je toch steeds meer moeite hebt met de onderste regels van de letterkaart tijdens de oogmeting. Zo zijn in de westerse wereld de meest voorkomende oorzaken van zichtvermindering: droge ogen, staar, glaucoom, macula degeneratie en netvlies afwijkingen. Allemaal oogaandoeningen die je natuurlijk het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium wilt opsporen.

DIJCK2 heeft hiervoor de speciale preventieve oogscreening VisionScan. Tijdens deze screening onderzoekt de optometrist met de meest innovatieve apparatuur je complete oog, van hoornvlies tot netvlies, op eventuele oogaandoeningen. Hierbij maakt de optometrist beelden in hoge resolutie, waarop zelfs de structuur van het netvlies in kaart kan worden gebracht. Met behulp van deze HD-beelden, kan de optometrist al in een vroeg stadium zien of je last hebt van één van de oogaandoeningen.

Loop DIJCK2 vooral eens binnen als je meer informatie wilt over deze unieke oogscreening.

Foto: DIJCK2

Bril vervangende chirurgie

Je wist misschien al dat het mogelijk is om je ogen te laten laseren. Maar er zijn nog andere opties, zoals het laten zetten van een implantlens of een vervanglens. DIJCK2 en Van der Leeuw Optiek zijn officiële onderzoekscentra voor Ooglaserkliniek Eyescan. Niet alle ogen zijn geschikt voor elke vorm van bril vervangende chirurgie. Daarom kijken de optometristen van DIJCK2 en Van der Leeuw Optiek graag samen met jou wat je wensen zijn en wat er past bij jouw ogen.

Foto: DIJCK2


DIJCK2

5,0
(20)

Oude Langendijk 2, 2611 GK Delft

Nu gesloten

Meer informatie

DIJCK2

5,0
(20)

Oude Langendijk 2, 2611 GK Delft

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Winkelen

Ga naar “7 x hier in en rondom Delft kun je een kerstboom kopen in 2022”

7 x hier in en rondom Delft kun je een kerstboom kopen in 2022

GroenRijk 't Haantje kerst 2021 - klassiek 1
Ga naar “Meer dan alleen een webshop: ‘Er is zoveel meer te beleven bij ons’”

Meer dan alleen een webshop: ‘Er is zoveel meer te beleven bij ons’

Aangeboden door Spellenwinkel.nl

Ga naar “In één klap klaar met shoppen: met deze cadeaus maak je iedereen blij”

In één klap klaar met shoppen: met deze cadeaus maak je iedereen blij

Aangeboden door IKEA Delft

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten
  4,5
  (458)
4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Onesie € 12,99”

Onesie € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Catrice Giftbox van € 31,99 voor € 14,99”

Catrice Giftbox van € 31,99 voor € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Chef de partie bij De Centrale”

Chef de partie bij De Centrale

 • De Centrale
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Baliemedewerker Oude & Nieuwe Kerk Delft”

Baliemedewerker Oude & Nieuwe Kerk Delft

 • Protestantse Gemeente te Delft
 • Parttime
Ga naar “Calamiteiten medewerker”

Calamiteiten medewerker

 • Luba Uitzendbureau Delft
 • Fulltime
luba uitzendbureau delft
Ga naar “Medewerker Klantenservice”

Medewerker Klantenservice

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “R&D engineer aerospace – Delft”

R&D engineer aerospace – Delft

 • Continu Professionals
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Doe je mee met het Jan Steen Kadootjesspel?”

Doe je mee met het Jan Steen Kadootjesspel?

 • Beleef Delft
 • Van 7 dec t/m 27 dec
kerk-en-jan-steen-kadootjesspelkerk-en-jan-steen-kadootjesspel

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
winters weekend weg Delft
Ga naar “Lichtjesmarkt in Delft”

Lichtjesmarkt in Delft

 • 13 december 2022
Ga naar “Alpha Cursus Delft”

Alpha Cursus Delft

 • T/m 16 dec