Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Supermarkt Hans Meijer gaat verbouwen: 5 herinneringen aan de oudste super van Delft

Aangeboden door Supermarkt Hans Meijer 14 februari 2018

Iedere Delftenaar is er wel eens langs gefietst of doet er regelmatig een boodschapje: supermarkt Hans Meijer aan de Rotterdamseweg. Over een tijdje herken je deze schattige buurtsuper niet meer terug, want ze gaan de boel compleet verbouwen! Tussen 19 en 28 februari is de zaak daarom dicht. Wij halen een paar mooie herinneringen op met eigenaren Hans en Nellie.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Wil je trouwens nog even afscheid komen nemen van de oude inrichting? Dat kan! Op 16 en 17 februari krijg je 50 procent korting op alle producten (behalve brood en gebak), want de supermarkt moet leeg voor de verbouwing. Na de opening zie je het resultaat uiteraard op indebuurt!

Het was vroeger een ‘melksalon’

 

De voorloper van supermarkt Hans Meijer was geen ordinaire melkwinkel maar een echte melksalon! “Grappig he”, lacht Nellie. “We weten niet precies waarom, maar in 1930 heette dit dus een melksalon. Je kon er terecht voor boter, kaas, eieren en melk. Vooral de melk was populair op zomerse dagen. Mensen gingen op de fiets van Rotterdam naar het strand in Scheveningen en maakten dan een tussenstop voor een koud glas melk of karnemelk.”


Meer over Supermarkt Hans Meijer ontdekken?

Supermarkt Hans Meijer supermarkten

Geopend08:00 - 18:00

Rotterdamseweg 97, Delft

Bekijk meer:supermarkten

Het is de enige échte buurtsuper van Delft

Supermarkt Hans MeijerSommige klanten komen al hun hele leven bij supermarkt Hans Meijer. “Bijvoorbeeld mevrouw Schalkwijk: zij is 93 en kwam al in de winkel toen het nog van mijn vader was”, vertelt Hans. De klanten zijn niet voor niets zo trouw. “Wat wij doen, is een stukje nabuurschap. Als iemand niet naar de supermarkt kan komen, brengen wij de boodschappen even langs. We zorgen echt voor onze klanten.” Maar niet alleen voor de oudere klanten wordt gezorgd, ook de studenten krijgen de nodige aandacht. “Zo vertellen ze vaak wat ze bezig houdt, bijvoorbeeld een tentamen. De volgende dag krijg ik dan ook te horen of hij goed ging of niet”, zegt Nellie. “Leuk hé!”

De supermarkt bestaat al 132 (!) jaar

 

“Oorspronkelijk was dit een boerderij met een winkel erbij”, vertelt Hans. “In 1910 raakte de boerderij zijn land kwijt en bleef er een woning en zuivelwinkel over. Mijn vader en moeder hebben de winkel in 1956 overgenomen. Mijn moeder deed de winkel, terwijl ze thuis ook nog zeven kinderen had. Mijn vader bracht de melk rond in Delft.”

Het was één van de eerste zelfbedieningswinkels

Supermarkt Hans Meijer

Vroeger stond je als klant voor een toonbank en verzamelde de winkelier alle boodschappen voor je. “Dat was op den duur niet meer haalbaar”, vertelt Hans. “De klanten stonden soms buiten te wachten. Daarom werden wij één van de eerste zelfbedieningswinkels in Delft.”

Al sinds Hans kan lopen, helpt hij in de winkel

supermarkt-hans-meijer
Hans en Nellie

Als klein jongetje ging hij al met zijn vader mee, de melk wegbrengen. “Toen ik ouder werd, was het vanzelfsprekend dat ik de supermarkt zou overnemen. Dit was ook het enige wat ik wilde: mijn eigen zaak. Ik was én ben vast van plan om de supermarkt tot een succes te maken. Daarvoor moet je met je tijd meegaan en dat is ook de reden dat we gaan verbouwen. Als ik alles over zou moeten doen, zou ik precies hetzelfde doen.”

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.