Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uniek: handgemaakte tas met reproductie van Vermeer

Aangeboden door Vermeer Centrum Delft 20 september 2016

Wie altijd al eens een echte Vermeer heeft willen bezitten, moet nu zijn kans grijpen. Want bij het Vermeer Centrum verkopen ze sinds kort tassen met borduursels van de schilderijen van Vermeer. 

Els de Letter uit Wateringen is degene die de tassen in elkaar zet. Zodra ze een borduursel van een schilderij van Johannes Vermeer ziet, is ze verkocht. De kringloopwinkels in heel Nederland, maar ook de zaterdagse antiekmarkt van Delft zijn niet veilig voor haar verzameldrift.

Geen tas hetzelfde

Voor kleine bedragen koopt ze de ingelijste borduursels en naait die vervolgens op stukken van bijpassende spijkerbroeken. Vervolgens haalt ze bij de kringloop ritsen, riemen in bijpassende kleur en oude overhemden. De overhemden worden gebruikt als voeringstof en met de rits en riem zorgt ze dat het ooit gekoesterde borduurwerk nu als tas verder door het leven kan. Geen tas is hetzelfde. Niet alleen omdat alle borduurwerken anders zijn qua grootte en kleur, maar ook omdat de draagriem en de voering elke keer verschillen.

Nu zijn de tassen dus te koop bij het Vermeer Centrum voor 34,95 euro. Je kunt zeggen, dat is duur. Maar hé: we hebben het hier wel over een handgemaakte reproductie van Vermeer.


Meer over Vermeer Centrum Delft ontdekken?

Vermeer Centrum Delft musea

Geopend10:00 - 17:00

Voldersgracht 21, Delft

Bekijk meer:musea

adv.