Eva: ‘Bij deze winkel koop je superleuke vintage spullen voor thuis’

Door Eva de Haan 25 oktober 2018

In deze serie ga ik als nieuwe Delftenaar op onderzoek uit naar duurzame initiatieven in Delft. Eens per twee weken vind je op indebuurt een nieuwe aflevering van de Duurzame Donderdag (door mij, Eva) in Delft! Dit keer: duurzame spullen kopen voor in de huis.

Nieuwe spullen voor in je huis zijn altijd leuk. Het kopen van nieuwe spullen is meestal niet zo duurzaam, maar door tweedehands shoppen kun je veel goedmaken. Veel duurzamer dan alles nieuw kopen, is natuurlijk bestaande spullen een tweede leven geven!

 Tweedehands shoppen

In mijn favorieten kon je zien dat ik de Delftse binnenstad al heb geplunderd voor mijn huisinrichting. Sinds mijn verhuizing ben ik op zoek naar woonaccessoires die gezelligheid in huis brengen. Tijdens mijn rit van werk naar huis iedere dag fiets ik langs een winkel met gele driehoeken met een recycle-logo. Net buiten het centrum aan de Papsouwselaan zit de winkel ‘Leuke Boel’. Tijd voor een kijkje!

Een echte Vermeer(en)

Bij binnenkomst viel mij meteen op hoe georganiseerd deze winkel is. Kringloopwinkels kunnen wel eens chaotisch zijn, zo niet bij Leuke Boel. Er is echt nagedacht over de presentatie van de koopwaar, waardoor de winkel overzichtelijk is. Ik werd meteen naar de wand met kunst getrokken, zoals te zien op de foto hieronder. Je vindt hier echte vintage items! Ik heb een olieverfschilderij uit 1927 op de kop getikt (op de foto is hij onder in het midden te zien). Ik hoopte op een tussen Kunst en Kitsch-momentje, maar helaas is de naam van de schilder Vermeeren en niet Vermeer. Twee letters te veel voor een echte schat, maar goed genoeg voor mijn eigen paleis!

leuke boel binnen
Tafel vol snuisterijen
Wand met kunst
Entree
Dienblad en Stoel

Meer tweedehands en/of vintage winkels:

Behalve Leuke Boel zijn er natuurlijk nog véél meer plekjes in Delft waar je duurzaam kunt shoppen voor je huis. Bijvoorbeeld bij een van deze zaken:

Offline is the new black vintage

5 x vintage shoppen in Delft

Is het geld op, of wil je gewoon eens iets anders-dan-anders? Vintage shoppen is het antwoord! Winke...

 

adv.