7 Delftse zaken waar je eerlijk winkelt

Door Ilse Zoutewelle 14 mei 2016

Om te vieren dat het World Fairtrade Day is shoppen we dit weekend natuurlijk graag eerlijke producten. Gelukkig is dat hier goed te doen, want Delft is een officiële Fairtrade gemeente. Dit betekent dat er flink aantal winkels is met fairtrade producten in de schappen. Maar weet jij waar je precies moet zijn voor echt eerlijke producten? Wij zochten het even uit:

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Van der Burgh Chocolaad

De cacao die Van der Burgh Chocolaad gebruikt is eerlijk. De Belgische producent Callebaut maakt er chocolade van waarna Van der Burgh deze met de hand verwerkt. Daarna wordt er handmatig een folie en wikkel omheen gedaan: echt een cadeautje.


Meer over Van der Burgh Chocolaad ontdekken?

Van der Burgh Chocolaad speciaalzaken

Nu gesloten10:00 - 18:00

Vrouwenregt 2, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

Wereldwinkel

Natuurlijk hoort de Wereldwinkel ook thuis in dit lijstje, want alles wat je hier koopt is eerlijk. Ter ere van de Fairtrade Day heeft de Wereldwinkel ook nog een leuke aanbieding: bij aankoop van 6 verschillende broodbelegsels krijg je een presenteerblad ter waarde van 15 euro cadeau. Twee keer winnen dus!


Meer over Wereldwinkel Delft ontdekken?

Wereldwinkel Delft speciaalzaken

Vandaag gesloten

Choorstraat 21, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

De Vergulde Pauw

Ook thuis een eerlijk kopje koffie drinken? Ga dan even langs bij koffiewinkel de Vergulde Pauw, want daar is alle koffie en thee 100 procent eerlijk.


Meer over De Vergulde Pauw ontdekken?

De Vergulde Pauw koffiebars

Vandaag gesloten

Voldersgracht 6, Delft

Bekijk meer:koffiebars

Supermarkten

Alle supermarkten in Delft verkopen wel wat fairtrade producten. Omdat het vandaag Fairtrade Day is, hebben een aantal supermarkten wat leuke producten in de aanbieding. Zo heeft PLUS eerlijke bananen uit Colombia voor één euro per kilo en koop je bij Albert Heijn Ben & Jerry’s voor 4 euro. Bekijk hier de fairtrade aanbiedingen van alle supermarkten in Delft.

Flink gegist

Hoe leuk is dit: bij bierwinkel Flink Gegist kan je fairtrade bier kopen. Vraag er wel even naar in de winkel. Het assortiment bevat zo’n 700 verschillende bieren, dus als je zelf gaat zoeken ben je waarschijnlijk nog wel even bezig.


Meer over Flink Gegist ontdekken?

Flink Gegist speciaalzaken

Vandaag gesloten

Oosteinde 227, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

Café Van 9 tot zeven

Je kunt met een gerust hart koffie gaan drinken bij Café Van 9 tot zeven, want de producenten van de koffie, thee, suiker en koekjes hebben een eerlijke prijs gekregen voor hun producten.


Meer over Lunchcafé van 9 tot zeven ontdekken?

Lunchcafé van 9 tot zeven cafés

Nu gesloten09:00 - 19:00

Markt 28, Delft

Bekijk meer:cafés

Koffie & Zo

Bij Koffie & Zo verkopen ze aardig wat eerlijke producten, waaronder de woonaccessoires van Madumadu. De producten van dit merk komen uit Bali, waar weduwen en verstoten moeders het werk mogen doen tegen een normaal salaris en scholing.


Meer over Koffie & Zo Delft ontdekken?

Koffie & Zo Delft cafés

Vandaag gesloten

Peperstraat 17, Delft

Bekijk meer:cafés

Mis jij nog een fairtrade winkel in dit lijstje? Laat het ons weten in een reactie!

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.