Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groothandels open voor iedereen: hier in Delft kun je nu ook boodschappen doen

Door Iris Olsthoorn 15 oktober 2020

Je hebt het misschien al gemerkt, het wordt drukker in de supermarkten en online boodschappen bestellen gaat weer minder makkelijk. Vandaag besteld is… volgende week in huis? Vanaf vandaag is er een extra mogelijkheid om boodschappen te doen: groothandels als Sligro, Hanos en Makro zijn weer voor iedereen toegankelijk. Dit maakte het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, bekend.

De regels van het RIVM zijn er niet voor niets. Ga alleen op pad als het nodig is, vermijd groepen mensen en houd afstand.

De tijdelijke opening voor consumenten zonder pasje geldt in ieder geval zo lang restaurants en cafés volledig zijn gesloten. De druk op de supermarkten neemt toe nu er een gedeeltelijke lockdown is. Ook afgelopen voorjaar besloten de zelfbedieningsgroothandels voor iedereen open te gaan.

Hanos, Makro en Sligro

In Delft zijn Hanos aan de Kleveringweg en Makro aan de Schieweg open voor iedereen. Bij Marko geldt een ouderen- en kwetsbarenuurtje van 07.00 tot 09.00 ’s ochtends. Bij Hanos is er registratieplicht, hier krijg je een dagpas nadat je je hebt bij aankomst hebt aangemeld. Je kunt ook naar de Sligro, maar je zult dan wel wat verder moeten rijden. De dichtsbijzijnde Sligro’s voor Delftenaren zijn de Sligro Westvlietweg en Sligro Forepark in Den Haag en Sligro in Berkel en Rodenrijs. Heb je geen sligro-pas, dan moet je je bij binnenkomst even melden bij de balie.

De groothandels vragen je een mondkapje te dragen. De oproep aan klanten is: kom alleen, houd afstand en doe je boodschappen efficiënt met een lijstje. De restaurants in de vestigingen zijn gesloten.

Supermarkten

Voor de dagelijkse boodschappen kun je natuurlijk nog steeds terecht bij je eigen supermarkt. Hou rekening met de uurtjes voor kwetsbaren en iedereen wordt geadviseerd om weer zoveel mogelijk alleen te komen. Liefst met een mondkapje op. Hou er rekening mee dat je na 20.00 uur geen alcohol meer kunt kopen. Om discussies hierover tegen te gaan, kunnen winkels besluiten om de openingstijden tijdelijk aan te passen. Check bij de supermarkt bij jou om de hoek de meest recente openingstijden.


Meer over Hanos Delft ontdekken?

Hanos Delft speciaalzaken

Geopend07:00 - 20:00

Kleveringweg 57, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

Meer over Makro Delft ontdekken?

Makro Delft supermarkten

Gesloten09:00 - 22:00

Schieweg 104, Delft

Bekijk meer:supermarkten

Lees ook

Wil je zien: een filmpje van Delft in 1920 in kleur!

Huh, hoe kan dat nou? Een filmpje van bijna 100 jaar oud in kleur? Rick uit Leidschendam gaf verschi...

Splinternieuwe restaurant McDonald’s Harnaschpolder ging deze woensdag voor één dag open

Het eerste restaurant in het nieuwe Foodpark 't Harnasch langs de A4 is klaar: McDonald's. Maar voor...

Gedeeltelijke lockdown en horeca dicht: ‘We hebben keihard gewerkt, het doet pijn’

“We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”, vertelt Mark Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag...
lichtjesavond kerstboom

Lichtjesavond 2020: Dit gaat er gebeuren met ons favoriete winterevenement

Dit jaar zijn er al heel veel feestjes en evenementen afgelast vanwege het coronavirus. Ook voor de ...

Meer over

Corona Winkelen

adv.