Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geertje runt twee bloemenwinkels in Delft: ‘In vriendenboekjes schreef ik al dat ik bloemist wilde worden’

Door Danique Beijer 3 juli 2020

Bloemen zijn altijd fijn: om te krijgen én om te geven. Voor alle bloemliefhebbers hebben we goed nieuws, want bloemenzaak Florali Creations op de Molslaan is pas geopend. Wij spraken onderneemster Geertje den Uijl over het openen van haar tweede vestiging in Delft. 

Toen ze jong was, ontdekte Geertje den Uijl (30) al haar passie voor bloemen: “Ik was als kind al heel creatief en ik hield enorm van bloemen. In vriendenboekjes schreef ik al dat ik bloemist wilde worden.” Ook toen ze ouder werd leek bloemschikken haar nog steeds zo leuk dat ze koos voor de opleiding Floral Arrangements en Advanced Dutch Floral Arrangements op het Lentiz in Naaldwijk. Die opleiding rondde Geertje goed af. “Daarna heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt, ik heb dus overal mee kunnen kijken. Daardoor wist ik precies wat ik wilde toen ik mijn eigen onderneming startte.”

Het begin

Geertje vertelt: “Ik begon vorig jaar februari met Florali Creations in de Dasstraat. Eerder zat daar al een bloemenwinkel, maar die man was meer een markthandelaar. Zelf ben ik van de bloemsierkunst.” Voor Geertje was het best even knokken om mensen te overtuigen van haar kunsten. “Die man heeft daar 15 jaar gezeten en de mensen waren gehecht aan hem en zijn bloemen. Ik heb toen echt moeten laten zien dat ik ook hele mooie dingen maak.”

Tweede vestiging

Een tijdje terug hoorde Geertje dat Pluck op de Molslaan ging stoppen. Ze vertelt: “Ik wilde mijn zaak dolgraag verder uitbreiden en was stiekem verliefd op die plek. Ik had het hele plaatje gelijk al in mijn hoofd. Financieel gezien was het even slikken, want ik ben natuurlijk pas anderhalf jaar geleden voor mezelf begonnen. Maar ik dacht: ‘wie niet waagt, wie niet wint’, dus ben ik ervoor gegaan.”

Het coronavirus

In maart 2020 gingen de deuren van Florali Creations op de Molslaan open. “Al snel kwam op het nieuws dat het coronavirus ook in Nederland was. Dat was balen, ja. Als je nét ergens mee begint, moet je er veel energie in steken om het te laten lukken. En het duurt ook wel even voordat je een klantenkring opbouwt.” Het was een hele lastige periode. “De winkel was wel gewoon open, maar alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het originele plan was om voor de andere dagen personeel in te huren, maar dat was in zo’n onzekere periode onmogelijk”, aldus Geertje.

De toekomst

Gelukkig merkt de bloemist dat het nu beter gaat. “De mensen komen weer makkelijker de winkel in bosje bloemen te kopen en om een praatje te maken.” Ook krijgt ze veel leuke reacties. “Soms sta ik in de winkel en dan komen er dames lekker snuffelen en hoor ik ze zeggen: ‘Wauw, wat mooi!’. Daar word ik heel blij van.” Geertje ziet de toekomst in ieder geval zonnig in: “Ik ga me nu volledig focussen op de twee bedrijven die ik heb. En dat komt vast helemaal goed.”


Meer over Florali Creations ontdekken?

Florali Creations

Geopend10:00 - 18:00

Molslaan 2, Delft

adv.