Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kleurrijk en groot! 7 x de brillentrends van 2020

Aangeboden door DIJCK2 3 februari 2020

Trends veranderen voortdurend en zo ook die van brillen. Met welk montuur jij voor de dag kan komen? Wij vroegen het aan Thomas, storemanager van DIJCK2.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Kleurrijk

Als je houdt van opvallende prints en kleuren, kun je dit jaar helemaal losgaan. “Een bril moet anno 2020 lekker opvallen. Je kunt hem ook prima combineren met andere kleuren. Een kleurrijke bril staat goed met een geprinte blouse of jeans. Liever een rustige outfit? Ook dan maakt de gekleurde bril het geheel compleet”, aldus Thomas.

Groot en ronde brillen

Je hebt in 2019 wellicht al een aantal beroemdheden zien lopen met een grote bril. “in 2020 zijn de brillen nog steeds groot, maar rond. De bril kan van verschillende materialen zijn, vooral metaal zal de hoofdrol spelen. Metaal oogt stoer maar is prima te matchen met veel verschillende outfits”, vertelt Thomas. “Kijk wel even goed of een ronde bril bij jouw gezichtsvorm past. Als je een lang, smal gezicht hebt staat een ronde bril je in ieder geval goed!”

Gendermix

“De boyfriendjeans kennen we ondertussen allemaal wel, maar één van de brillentrends is de boyfriendbril. Dit is een bril die je als vrouw draagt, maar eerder bij een man zou verwachten. Thomas vertelt: “De bril geeft een stoere look. Andersom kunnen de mannen in 2020 een meer vrouwelijke bril dragen. Denk hierbij aan een cat-eyemontuur of een fel kleurtje,” aldus Thomas.

Brillen met een halve rand

Thomas: “Brillen met een halve rand gaan in 2020 een comeback maken. Deze monturen zijn elegant en vaak niet erg opvallend. Daarom past deze bril perfect bij een nette en modieuze kledingstijl.”

Retro

“Vintage, retro en een tikkeltje nerdy. De brillen die in de jaren ’50 en ’60 helemaal in waren, komen weer helemaal terug. Denk hierbij aan dikke vintage en retromonturen in diepzwart of juist felgekleurd. Wie weet heeft jouw opa of oma er nog wel één in de kast liggen. Maar kom zeker even langs voor een oogmeting en nieuwe brillenglazen”, lacht Thomas.

Less is more

Thomas: “Wellicht tegenstrijdig met de vorige punten (kleurrijk en groot), maar ook minimalisme is nog steeds aanwezig in brillenland. Op menig catwalk en modeshow lieten allerlei gerenommeerde brillenontwerpers zien dat het niet alleen groot en opvallend moet zijn. Neem bijvoorbeeld het brillenmerk Mykita. Dit merk haalt al het onnodige uit de bril en heeft een techniek bedacht om op minimalistische manier de brillenglazen in het montuur te kunnen klikken. Dit zorgt voor een hele strakke look en een ultralichte bril.”

Hoekige vormen

“Vierkant, zeshoekig of zelfs achthoekige brillen lagen in 2019 al in de winkels. In 2020 zullen deze monturen nog meer in het straatbeeld te zien zijn”, tipt Thomas.

Ben jij op zoek naar een nieuwe bril? Breng dan een bezoekje aan DIJCK2. Thomas en zijn collega’s adviseren je graag over het montuur dat bij jou past!


Meer over DIJCK2 ontdekken?

DIJCK2 opticiens

Gesloten09:00 - 18:00

Oude Langendijk 2, Delft

Bekijk meer:opticiens
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.