Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze winkel is een walhalla als je houdt van koken

Aangeboden door Kookwinkel Het Pauwtje 28 november 2019

Schort voor, drankje erbij en koken maar. Een beetje kookliefhebber weet: het wordt een stuk leuker als je met goede spullen werkt. Laten ze daar bij Kookwinkel het Pauwtje nou net álles vanaf weten. We nemen een kijkje in de winkel aan de Voldersgracht.

We zijn nog niet binnen, of we ontdekken al dat het een plek is waar je véél inspiratie op kunt doen. De etalage is een plaatje en staat vol met hebberigmakende pannen, prachtig servies en andere spullen waar je nieuwsgierig van wordt. Als we binnenstappen en rondneuzen, valt op dat ze hier niet alleen keukenspullen hebben. Eigenaresse Heleen vertelt: “Rond de feestdagen is het komen en gaan bij het Pauwtje. Dat komt omdat we niet alleen kookartikelen verkopen, maar ook sieraden, wallets, servies en meer. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om vernieuwend te zijn.” Ze pakt er een doekje bij van roestvrijstaal. “Dit is speciaal gemaakt om pannen, glas en roosters van je oven of barbecue mee schoon te maken. Het is van soft mesh, waardoor je geen krassen krijgt. Dit materiaal gaat een leven lang mee.” Naast dit bijzondere doekje spotten we ook een römertopf slowcooker en een broodbakvorm waarin je brood kunt laten rijzen én bakken.

Bekende merken

Behalve bijzondere keukentools, heeft Kookwinkel het Pauwtje ook producten van bekende merken. “Denk daarbij aan het servies van Marimekko en koffiepotten van Alessi. Maar we hebben natuurlijk ook de pannen van Le Creuset en staafmixers van Bamix. Kortom: alles wat je nodig hebt in de keuken.”

Elk product zorgvuldig uitgezocht

Al deze producten worden getoond in mooie opstellingen. Het zijn soms bijna stillevens. “Dat doe ik met veel plezier”, vertelt Heleen. “Het is voor mij belangrijk dat de producten goed tot hun recht komen, want ik heb elk product zorgvuldig uitgezocht. Als bij wijze van spreken een theedoek wél de kwaliteit heeft waar ik naar op zoek ben, maar de bijpassende handdoek niet, koop ik alleen de theedoek in.”

Advies

Heleen weet ook precies hoe je elk product kunt gebruiken en kan goed inschatten wat jij nodig hebt. Superfijn! Wij kunnen alleen maar zeggen: ga Kookwinkel het Pauwtje zelf eens bekijken. Het is de moeite waard.


Meer over Kookwinkel Het Pauwtje ontdekken?

Kookwinkel Het Pauwtje speciaalzaken

Gesloten10:00 - 18:00

Voldersgracht 5, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.