Deze Delftse zaken sloten hun deuren in 2018

Door Iris Olsthoorn 29 december 2018

Je weet niet wat je hebt tot het weg is, zeggen ze weleens. Een behoorlijk aantal zaken wilden of moesten afgelopen jaar sluiten. We zetten er een aantal voor je op een rij.

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Peking Wok

peking wok delft

Begin oktober sloot het beroemde Peking Wok aan de Brabantse Turfmarkt. Dat was nogal een einde van een tijdperk: ruim dertig jaar konden we hier onbeperkt wokken en Chinees afhalen. Het is nog niet bekend wat er straks in het grote pand komt.

Nooit meer babi pangang bij Peking Wok: het restaurant is gesloten

Piet Vonk

piet vonk

Er vertrokken nog meer iconische winkels uit Delft dit jaar. Een daarvan was Piet Vonk. Na ruim 97 jaar sloot de fietsenwinkel op de Voldersgracht. “De laatste paar weken hebben we iedere dag taart gegeten, gebracht door klanten die het jammer vinden dat we weggaan,” vertelde Piet toen. Het pand staat sinds eind juni leeg.

Zaterdag sluit Piet Vonk definitief: ‘Ik had niet verwacht dat het zo diep zat’

Xenos

xenos delft

Deze doet ons nog steeds een beetje pijn: dit jaar moesten we afscheid nemen van alles-winkel Xenos. De keten werd overgenomen en omgetoverd tot CASA (waar we overigens ook best blij mee zijn). De laatste weken van Xenos stonden in het teken van dikke kortingen op het hele assortiment. Eind juli gingen de deuren dicht.

Dag, Xenos: 7 x dingen die we gaan missen aan deze fijne winkel

Catootje

catootje
Foto: Facebook Catootje

Bijna drie jaar lang konden fans van kekke jurkjes, overhemden en meer terecht bij Catootje. Maar aan dat tijdperk kwam in maart 2018 een einde: de webwinkel én de fysieke winkel op de Burgwal gingen dicht. Inmiddels hebben we er een heel leuk eettentje voor terug gekregen. Maar wij missen dit snoezige winkeltje nog wel, hoor!

catootje

Catootje sluit de deuren (en de webwinkel) voorgoed

Bijna drie jaar lang konden fans van kekke jurkjes, overhemden en meer terecht bij Catootje. Maar aa...

Beef & More

beef & more delft

Beef & More vertrok afgelopen herfst plots met de noorderzon van het Doelenplein. Wij zochten uit hoe het zat (zie de link hieronder!). Het pand staat sinds die tijd leeg, maar we hebben wel in de wandelgangen gehoord dat er binnenkort iets nieuws in komt. Spannend!

Beef & More op het Doelenplein is ineens gesloten en dit is hoe het zit

Roast Chicken Bar

roast-chicken-bar-delft

Begin dit jaar was er slecht nieuws voor fans van gegrilde kippetjes: Roast Chicken Bar sloot zijn deuren. “Delft bleek niet de stad voor ons concept”, vertelde de eigenaar toen. Inmiddels zit er in dit pand een hele leuke andere zaak: Mint Kids conceptstore.

Roast Chicken Bar in Delft is gesloten

SenS

Foto: Facebook Sesam & Spijs

Tot april kon je op de Markt genieten van de bijzondere gerechten van SenS (Sesam en Spijs). Maar de eigenaren besloten terug te verhuizen naar Amsterdam en dus gingen de deuren van dit restaurant dicht. Inmiddels zit er iets nieuws: tapasbar Leef.

Restaurant SenS aan de Markt sluit binnenkort zijn deuren

Forever Young

Forever Young Delft

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan. Dat geldt ook voor winkel Forever Young op de Hippolutysbuurt: eind dit jaar sloten zij hun deuren.  ‘Na mooie jaren zijn we toe aan nieuwe plannen, frisse ideeën en nog meer genieten’, schreven eigenaren Edwin & Nicolet op hun Facebookpagina. Inmiddels weten we al welke nieuwe zaak er begin 2019 in dit mooie pand komt: Mini Me. 

Binnenkort op de Hippolytusbuurt: knuffels, kraamcadeautjes en speelgoed bij Mini Me

Adam Brandstore

adam-brandstore-delft

Balen voor de mannen: sinds begin dit jaar moeten we het doen zonder mannenkleding-winkel Adam Brandstore. De keten ging in 2017 failliet en maakte een doorstart, maar dat mocht niet baten. Sinds januari stond het pand daarom leeg. Dat duurde eventjes, maar dit najaar zijn Vintage Factory en De Showroom er geopend.

Mannenkledingwinkel Adam Brandstore is voorgoed dicht

Kringloop de Hoven

kringloop de hoven

De afgelopen jaren was de kringloopwinkel een goedbezochte plek voor bewoners van Voorhof en omstreken. Maar dat bleek helaas niet genoeg, vertelde de winkeleigenaar ons: “Heel eerlijk: ik kan de huur niet meer opbrengen. Ik ben hier ooit begonnen met een partner die het wel breed had. Maar hij is eruit gestapt. In mijn eentje lukt het me nauwelijks mijn hoofd boven water te houden.” Daarom sloot Kringloop de Hoven in mei zijn deuren. In juni opende er een nieuwe tweedehandswinkel: Leuke Boel. 

Bye bye, mooie koopjes: Kringloop De Hoven gaat dicht

Zwem- en Squashcentrum

zwem en squashcentrum delft
Foto: Zwem- en Squashcentrum Delft

De gemeente heeft plannen voor een nieuw zwembad in Delft. De eerste stap in dit plan is de sloop van het zwembad en de squashbanen in Vrijenban. Dat werd dit voorjaar bekend. Het afgelopen half jaar is er extra diplomazwemmen georganiseerd, zodat zoveel mogelijk kinderen hun zwemlessen af kunnen ronden. Op 22 december was het zo ver: toen kon je voor het allerlaatst baantjes trekken bij het Zwem- en Squashcentrum. Begin 2019 begint de sloop van het gebouw. Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurt met de grond die vrij komt.

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.