Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse spaart vintage kinderwagens en jij kunt er een kopen

Aangeboden door Leonietje’s Delft 6 juli 2016

Wist je dat ze bij Leonietje’s niet alleen speelgoed hebben, maar ook vintage kinderwagens? Deze wagens zijn de grote liefde van eigenaresse Leonie. “Toen mijn jongste 21 jaar geleden geboren werd, werd ik op slag verliefd op de Engelse wagens.”

In al die jaren bleef Leonie de kinderwagens uit de jaren ’50 verzamelen. “Eerst heb ik er eentje voor mijn jongste kind gekocht. Daarna kocht ik er steeds meer bij, ook in klein formaat voor poppen.” Op den duur stond de hele zolder van de familie van Wageningen vol met de wagens. “Toen we de winkel begonnen, hadden we eindelijk de ruimte om ze uit te stallen en te verkopen.” Natuurlijk verkoopt Leonie ze niet allemaal: “Ik heb er eentje voor mezelf, die is wellicht voor een kleinkind later. Mijn dochter Marlieke heeft er ook een voor de sier. Maar naast dat ze heel erg mooi zijn, zijn ze ook gewoon handig. Ze rijden lekker en het kindje ligt er goed in.”

Fotoshoot

Nu ze in de winkel staan, worden ze ook regelmatig gebruikt voor leuke activiteiten. Zo werd ermee rond gereden tijdens een kinderwagenparade op 2 april. “Ook worden ze gehuurd voor bijvoorbeeld fotoshoots voor babykaartjes. Daarnaast kan je ‘m huren voor een aantal maanden als je net een kindje hebt. Langer dan die maanden heb je zo’n wagen toch niet nodig en anders komt hij terecht op de zolder zoals bij mij, haha.”

Een kinderwagen kost gemiddeld tussen de 150 en 400 euro. Huren is 25 euro per maand.


Meer over Leonietje’s Delft ontdekken?

Leonietje’s Delft speelgoedwinkels

Geopend09:30 - 17:30

Nieuwe Langendijk 13, Delft

Bekijk meer:speelgoedwinkels

adv.