Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herbruikbare mondkapjes: bij deze winkels in Delft zijn ze te koop

Door Iris Olsthoorn 29 september 2020

Sinds 1 juni moet iedereen die met het openbaar vervoer gaat een mondkapje dragen. Ook geldt er vanaf 29 september een advies voor het gebruik van mondkapjes in winkels, instellingen en horeca in veiligheidsregio Haaglanden. Ondernemers kunnen je vragen een mondkapje op te zetten als je bij hen in de zaak bent. Het is dus handig om altijd een schoon exemplaar op zak te hebben. Waar in Delft kun je zoal terecht voor een herbruikbaar mondkapje? We zetten het op een rij.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Maar eerst even dit…

Premier Rutte benadrukte eerder dit jaar tijdens een persconferentie dat het belangrijk is dat de mondmasker op de juiste manier gebruikt worden. Verkeerd gebruik kan zelfs juist averechts werken. Waar moet je dan precies op letten met een wasbaar, niet-medisch exemplaar? RIVM tipt de volgende punten:

  • Het is belangrijk dat het niet-medisch mondkapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht en de neus en mond bedekt;
  • Gebruik de touwtjes of elastieken om het mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan en raak ook je gezicht niet aan. Dit geldt ook tijdens het afzetten;
  • Raak tijdens het dragen je mondkapje niet aan;
  • Was je handen voordat je je mondkapje opzet, en ook weer nadat je je mondkapje hebt afgedaan;
  • Na gebruik was je je mondkapje op 60 graden, zonder wasverzachter;
  • Bewaar je schone en gebruikte mondkapjes in aparte zakjes. Stop ze niet los in je jaszak, broekzak of tas. Dan kunnen virussen zich makkelijk verder verspreiden.
  • Hou er rekening mee dat je je mondkapje maar één keer kunt gebruiken en hem daarna weer moet wassen. Reis je heen en weer, neem er dan dus twee mee: één voor de heenweg en één voor de terugweg.

En dan nu, tijd voor een lijst met adresjes waar je zoal terecht kunt voor een exemplaar! (Mis jij nog een adres in dit lijstje? Laat het weten via een reactie op Facebook!)

Steendam Herenmode

Foto: Arjan Steendam

Deze herenmodewinkel op de Wijnhaven verkoopt ook herbruikbare mondkapjes waarmee je zakelijk voor de dag kunt komen. Voor zowel gezellig printjes, als meer neutrale kapjes kun je hier terecht. Steendam verkoopt mondkapjes in verschillende maten.


Meer over Steendam Herenmode ontdekken?

Steendam Herenmode kledingwinkels

Geopend13:00 - 17:30

Wijnhaven 20-21, Delft

Bekijk meer:kledingwinkels

De Winkel

Koenstige mondkapjes en truitjes #mondkapjes #fridakahlo

Posted by De Winkel on Tuesday, 4 August 2020

 

De Winkel aan het Vrouwjuttenland verkoopt veel verschillende mondkapjes, met zowel elastieken als touwtjes. De mondkapjes worden hier aangeleverd door verschillende makers en verschillen ook in prijs.


Meer over De Winkel ontdekken?

De Winkel cadeauwinkels

Geopend13:00 - 18:00

Vrouwjuttenland 39, Delft

Bekijk meer:cadeauwinkels

Leonietje’s

Nieuw! | Mondkapjes nu €6,95 per stuk Verkrijgbaar in verschillende prints en stoffen. Het is ook mogelijk om je…

Posted by Leonietje's Delft on Saturday, 9 May 2020

Bij Leonietje’s op de Nieuwe Langendijk kun je ook terecht voor een mondkapje in een vrolijk printje. Zij maken de mondkapjes in de winkel, dus heb je speciale wensen, dan kun je dat doorgeven. Je kunt hier zelf een filter inschuiven, zodat je deze makkelijk kunt vervangen.


Meer over Leonietje’s Delft ontdekken?

Leonietje’s Delft speelgoedwinkels

Geopend13:00 - 17:30

Nieuwe Langendijk 13, Delft

Bekijk meer:speelgoedwinkels

De Etalagefabriek

Ook worden dagelijks de mondkapjes aangevuld ! In vele kekke printjes . #mask #mondkapjes #etalagefabriekdelft #etalagefabriek #handmade #shoplocal

Posted by De Etalagefabriek on Saturday, 18 July 2020

Ook bij de Etalagefabriek vind je veel verschillende, vrolijke prints. De Etalagefabriek maakt ook mondkapjes voor kinderen.


Meer over De Etalagefabriek Delft ontdekken?

De Etalagefabriek Delft conceptstores

Vandaag gesloten

Oude Kerkstraat 8, Delft

Bekijk meer:conceptstores

Rozema/Lunchcafé van 9 tot zeven

De ‘eerste uitbraakfase’ van het coronavirus ligt achter ons. ‘We komen nu in de fase waarin we de overgang moeten maken…

Posted by Lunchcafe Van 9 tot Zeven on Thursday, 7 May 2020

Handig: bij Rozema kun je ook terecht als je een groot aantal mondkapjes nodig hebt, bijvoorbeeld voor je bedrijf. Deze twee bedrijven verkopen samen witte en zwarte katoenen mondkapjes, en een opdruk is ook mogelijk. Je kunt er één bestellen, maar ook als je er 1.000 nodig hebt zit je hier goed!


Meer over Lunchcafé van 9 tot zeven ontdekken?

Lunchcafé van 9 tot zeven koffiebars

Geopend09:00 - 19:00

Markt 28, Delft

Bekijk meer:koffiebars

J.F. Kloeg

After a lovely quiet summer, I'm starting to get orders for face masks again 🙂 Feel free to app me on +31 6 12459633 to…

Posted by Mark Kloeg on Tuesday, 29 September 2020

Mark Kloeg toverde in het begin van de coronacrisis zijn kledingatelier al snel om in een mondkapjesfabriek. Eerst maakte hij speciaal mondkapjes voor de zorg, maar inmiddels zijn de vrolijk gekleurde varianten ook bij hem te koop.


Meer over Fa. J.F. Kloeg ontdekken?

Fa. J.F. Kloeg

Geopend12:00 - 17:00

Broerhuisstraat 6, Delft

Delft Souvenir Shop

IN OUR COLLECTION SOON: DELFTBLUE MOUTH MASKSHandmade100 % Cotton and therefore washableExclusive Design for Delft Souvenir ShopSamples were brought today.

Posted by Delft Souvenir Shop on Saturday, 25 April 2020

Misschien een winkel waar een doorsnee Delftenaar niet snel binnenstapt, maar als je opzoek bent naar een mondmasker is dit toch een goede gelegenheid om het eens te doen! Bij de Souvenir Shop verkopen ze mondkapjes met een leuk Delfts blauw ontwerp.


Meer over Delft Souvenir Shop ontdekken?

Delft Souvenir Shop speciaalzaken

Geopend13:00 - 18:00

Markt 23, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

 

 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.