Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x dit kun je doen om lokale ondernemers te steunen

Door Iris Olsthoorn 23 oktober 2020

Restaurants, kroegen en cafés: de komende weken blijven ze in verband met het coronavirus gesloten. Niet alleen voor de horeca is COVID-19 ontzettend vervelend. Ook voor winkeliers en andere ondernemers die open blijven, is het flink aanpoten doordat consumenten eerder thuisblijven. Op deze manieren kunnen we de Delftse ondernemers een steuntje in de rug geven:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Thuis uit eten

Heel veel Delftse horecazaken zijn een bezorg- en/of afhaalservice gestart. ‘Uit eten’ kan dus gewoon nog, maar dan thuis. Je helpt de ondernemers hun zaak draaiende te houden én hebt een heerlijke lunch of fantastisch diner in huis. Win-win! In deze lijstjes staan een aantal suggesties. Check het vooral ook bij je favoriete horecazaak mocht deze er niet tussen staan, want de lijstjes zijn (nog) niet compleet:

Uitgebreid lunchen! Bij deze Delftse horecazaken kun je lunch afhalen of thuis laten bezorgen

Voor de tweede keer dit jaar moet de horeca noodgedwongen op slot. Veel creatieve horecaondernemers ...
De Verbeelding

Deze Delftse horecazaken bezorgen je diner thuis of hebben een afhaalloket

Voor de tweede keer dit jaar moet de horeca noodgedwongen op slot. Veel creatieve horecaondernemers ...

Shop lokaal

De grote online warenhuizen hebben tegenwoordig zo’n beetje álles wat je nodig hebt en ze bezorgen het met het grootste gemak bij je thuis. Misschien superfijn en handig in deze periode, maar toch is het voor de lokale ondernemers belangrijk dat je (ook) bij hen blijft shoppen. Ondernemers nemen de nodige maatregelen in hun zaak, zodat jij veilig kunt winkelen. Wil of kan je de stad niet in? Bij veel ondernemers kun je ook online kleding, (woon)accessoires, cadeau’s en nog veel meer bestellen.

Geef een tegoedbon cadeau

cadeaubon de wijnhaven
Voorbeeld tegoedbon. Foto: Café-Restaurant de Wijnhaven

Is er binnenkort iemand jarig in je vrienden- of familiekring? Geef dan een cadeaubon van één van de Delftse ondernemers cadeau! Op die manier krijgt jouw lievelingszaak toch centen binnen, en kan de jarige binnenkort genieten van een lekker diner óf een mooi product.

Goed om bij stil te staan: zorg wel dat je een tegoedbon koopt bij de zaak in kwestie, dus geen algemeen landelijke bon. Kan je die niet online kopen? Stuur het bedrijf een berichtje! Wie weet kom je op die manier alsnog aan jouw bon. Verschillende Delftse horeca- en retailzaken hebben cadeaubonnen in huis.

Geef jezelf (of een ander) een Delfts kerstpakket

Foto: De Burgemeesters

Heb jij ook zo veel thuisgewerkt dit jaar? Dan mag je jezelf best trakteren op een eigen (extra) kerstpakket. Bestel bijvoorbeeld een Delftse Kerstdoosch. Hierin zitten superveel lekkernijen van verschillende Delftse ondernemers. Van biertjes van de Koperen Kat en Delftse Brouwers tot fuetworstjes van Verkade & Jacques en merengues van Jans. Je kunt kiezen voor een kleine, middel, grote of XL doos. Ook leuk om cadeau te doen, natuurlijk!

Na de coronacrisis

Hoelang de coronacrisis duurt is lastig te zeggen. Maar is het eindelijk voorbij? Vier het dan vooral in de stad. Neem een extra biertje op het terras of bestel lekker een dessert na je hoofdgerecht in dat ene restaurant. Delft is sterker dan corona, strijd jij mee?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.