5 redenen waarom shoppen in Delft superleuk is

Door Chantal Deen 4 november 2018

Online bestellen, of kopen uit een winkel? Voor Chantal Deen is het een makkelijke keuze. Shoppen in Delft, natuurlijk! Ze geeft vijf redenen waarom je echt eens/vaker moet shoppen in ons mooie stadje. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

‘Mam, wil jij voor een shirt online bestellen?’ ‘Maar wat als de maat niet goed is, jongen’, vraag ik zoonlief. ‘Dan stuur ik het toch weer terug’.’ Waarom ga je niet de stad in, dan kun je het ook passen’, opper ik nog. ‘Mám, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor’. Kortgeleden heb ik mij laten verleiden om voetbalschoenen online te kopen en ja, hij wist zeker dat het de juiste maat was. Nee, dus. Ze zijn veel te groot. Bestellen is leuk als je zeker weet dat het past. Ikzelf shop het liefste in een echte winkel, omdat:

De keuze in Delft reuze is

In Delft hebben we inmiddels een ruime keuze aan kleding-, sport- en woonwinkels. Er is voor elk wat wils. Als je het in de ene winkel niet kunt vinden, dan is het op zeker ergens anders te krijgen. Het mooie is dat je het direct kunt aanschaffen. Wat nou voor 23.00 uur besteld: morgen in huis. Hier – nu – gezien: na betaling gelijk in je tassie. Toch krijg ik dat mijn puber niet aan het verstand gepeuterd. Hij vindt het allemaal maar duur in de winkel en krijgt stress van de druk om iets te moeten kopen. Als ik hem uitleg dat het meer-geld van een spijkerbroek uitgegeven wordt aan personeel, bindt hij wel wat in. Hij is echter nog niet overtuigt.

Minder miskopen

Wat is er nu fijner dat urenlang in de winkels rond te lopen en te zoeken naar dat ene perfecte shirtje of trui? Voelen, voelen en nog eens die stoffen voelen. Daar kan geen Zalando tegenop. Het passen van de kleren is niet mijn hobby, maar het voorkomt wel té veel miskopen. Ik word wel kritischer. Haha, nee hoor, grapje. Ik doe nog steeds veel miskopen maar kan het wel makkelijker ruilen in de winkel.

Delftse winkeliers leren je kennen, jij leert je smaak kennen

Als je vaker in een winkel komt dan kennen ze je smaak en je figuur goed. Die winkeliers vertellen mij graag over de nieuwe collectie en pikken er feilloos een item uit dat ik prima kan hebben. Ik maak niet alleen hier graag praatjes, ik doe dat ook in de winkel. Bakkie koffie erbij en dan komt de koop vanzelf. Zo niet, even goede vrienden. Dan zit er de volgende keer vast iets van mijn gading bij. Zo wordt shoppen niet alleen gezelliger, maar ook véél makkelijker.

Het is een goede workout

Shoppen is een uitstekende workout. Ik heb een stappenteller en loop met gemak, tijdens een rondje binnenstad, meer dan 10.000 stappen. Zittend achter de computer kom ik daar niet in de buurt. Het liefst shop ik alleen of met mijn dochter; zij snapt mijn tempo. Van tevoren heb ik namelijk allang bedacht welke winkels ik wil bezoeken en strategisch plan ik in mijn hoofd de beste route. Ik slalom, zeker op een zaterdagmiddag met gemak door de binnenstad. Tijd voor koffie heb ik nauwelijks want de wintergarderobe is nog lang niet compleet.

Je houdt je eigen stad leuk

Je steunt met het winkelen in Delft de kleine en soms grote zelfstandige die, ieder op hun eigen manier, bijdragen aan de winkelsfeer in onze mooie stad. Stel je voor dat er alleen maar koffietentjes en kroegen zouden zitten? Daar zou toch geen bal aan zijn. Dit is helaas wel het vooruitzicht als we massaal online blijven winkelen. Gemak dient de mens, maar kennis en vakmanschap ook. Dus mensen, koop uw waren in de stad en top dit af met een heerlijk kopje koffie of een goed glas wijn. Voor jou leuker dan naar je computerscherm staren, voor de winkeliers ook heel fijn.

Meer van Chantal

lichtjesavond 2017

5 redenen waarom we nu al zin hebben in de donkere dagen van Delft

Leuk dat we allemaal zo lang op het terras konden zitten, maar Chantal is nu wel klaar met die lange...
Flitspaal ANP flitspalen

Column van Chantal: ‘Is de flitspaal op de Prinses Beatrixlaan nou echt verplaatst?’

De flitspalen in Delft flitsen zo ongeveer elke acht minuten. Menig Delftenaar heeft dus wel eens ee...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.