3 x superleuke dobbelspellen voor op vakantie

Aangeboden door Speldorado Delft 14 mei 2019

Dikke kans dat jij binnen nu en twee maanden lekker op vakantie gaat. En wat is er nu leuker om te doen op vakantie (naast luieren natuurlijk) dan een spelletje spelen? Juist! Rob van Speldorado tipt drie nieuwe dobbelspellen die je zó in je koffer stopt. 

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

Dobbel zo Clever

“Ken je het dobbelspel Clever? Dobbel zo Clever is hier de opvolger van. Het speelt heel makkelijk: elke beurt gooit een speler zes dobbelstenen en kiest er eentje uit om op zijn scoreblok te noteren. Vervolgens legt hij de stenen die niet zijn gebruikt, apart. Daarna worden de overige stenen geworpen, afgestreept en weggelegd tot de speler drie dobbelstenen heeft gekozen. Als laatste mogen de andere spelers uit de stenen die apart zijn gelegd kiezen om zelf iets van hun blokje te strepen. Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk punten te scoren. Dobbel zo Clever is een snel, makkelijk te leren spel dat wel strategische diepgang heeft.”

Voor wie is het leuk? Als je Yahtzee, Qwixx of Clever kent en iets tactischer wilt spelen. Ook als je nog niet bekend bent met de eerder genoemde spellen maar een tactisch, snel spel wilt is Dobbel zo Clever een aanrader.

Je koopt Dobbel zo Clever bij de winkel van Speldorado in Delft of via Speldorado.nl.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Speldorado Delft. Meer over Speldorado Delft ontdekken?

Speldorado Delft speelgoedwinkels

Nu gesloten09:30 - 17:00

Hippolytusbuurt 21-25, Delft

Bekijk meer:speelgoedwinkels

Brikks

“Brikks is een van mijn favoriete spellen. Het is een kruising tussen een dobbelspel en Tetris”, vertelt Rob. Hoe het werkt? “De speler die aan de beurt is, gooit met twee dobbelstenen. Deze dobbelstenen bepalen welke tetromino (Tetris-stukje) alle spelers op hun blokje moeten invullen. Hoe en waar ze die plaatsen, is aan de spelers zelf. Het is wel belangrijk – net als bij Tetris – dat je uiteindelijk volle rijen krijgt. Tegelijkertijd verzamelen spelers ‘energie’ die ze kunnen gebruiken om de tetromino’s te draaien, zodat je de rij vol krijgt. Als dit spel aan het eind van het jaar niet in mijn ‘top 10 spellen van 2019’ staat, moeten er wel héél veel goede andere spellen uitkomen.”

Voor wie is het leuk? Tetris-liefhebbers en mensen die op zoek zijn naar een leuk, simpel spel dat anders speelt dan de normale (dobbel)spellen.

Je koopt Brikks bij de winkel van Speldorado in Delft of via Speldorado.nl.

Patchwork Doodle

“Patchwork Doodle is vergelijkbaar met het bordspel Patchwork, maar is geschikt voor meer spelers en je speelt met dobbelstenen. De dobbelsteen bepaalt welke polyomino (dat is een soort Tetris-stuk) de spelers op hun blokje moeten tekenen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk plekjes op je blok in te vullen. Elke lege plek zorgt aan het einde van het spel voor minpunten! Om te helpen, zijn er vier speciale acties tijdens het spel. Hiermee kun je dingen doen die normaal niet mogen, zoals een ander kaartje pakken, een polyomino in tweeën hakken of een 1×1 blokje invullen.”

Voor wie is het geschikt? Patchwork Doodle is iets minder tactisch dan zijn voorganger Patchwork, maar heeft zijn eigen unieke voordelen. Ook is het spel geschikt voor een grotere groep: je kunt dit met zes mensen spelen.

Je koopt Patchwork Doodle bij de winkel van Speldorado in Delft of via Speldorado.nl.

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.