Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hartverwarmend: het huis van zieke Annemiek kreeg een kerst-metamorfose

Door Iris Olsthoorn 24 december 2018

Wauw, vergeet de glühwein en de warme chocomelk. Van dit filmpje word je pas echt warm van binnen! De Delftse Annemiek Lutz kreeg een sfeervolle verrassing: haar huiskamer werd omgetoverd tot kerstparadijsje. 

Dat gebeurde natuurlijk niet zomaar. Albert Heijn XL Delft plaatste een tijdje geleden een oproep op Facebook, met de vraag welk Delfts gezin nog wel een beetje kerstsfeer in huis kon gebruiken. Héél veel Delftenaren noemden Annemiek en haar familie. Annemiek voert sinds deze zomer de strijd tegen acute leukemie. “Ze is ontzettend lief en doet altijd alles voor anderen. Nu is ze ook wel een keer aan de beurt”, zegt haar man Dennis in het filmpje. Daarom schoot een team van kerstelfjes hen te hulp met een hele berg kerstversiering. De katten hielpen ook een handje… pootje. Enfin, kijk zelf maar eens, hierboven.

Psst, disclaimer: in het filmpje staat ‘in samenwerking met AH XL’. Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om een betaalde samenwerking tussen ons en de supermarkt. We hebben hier een artikel van gemaakt, omdat we dit een bijzondere actie vinden en omdat we Annemiek een hele sterke vrouw vinden! 

Lees hier het interview dat we afgelopen herfst met Annemiek hadden:

Delftse Annemiek kreeg acute leukemie: ‘Binnen 24 uur stond mijn leven op zijn kop’

Het zal je maar gebeuren: je gaat naar je huisarts voor een hardnekkig hoestje. Nog geen 24 uur late...

adv.