Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder! Deze wereldberoemde schilderijen zijn vanaf nu te zien in Delft [video]

Door Iris Olsthoorn 9 oktober 2019

Wellicht heb je er al van gehoord: over een paar dagen opent er een bijzondere tentoonstelling in Museum Prinsenhof Delft. Er zijn in totaal 29 werken van schilder Pieter de Hooch te bewonderen. Waarom dit nu zo’n big deal is? Pieter de Hooch kwam uit Delft en gebruikte onze mooie stad in de 17e eeuw als inspiratiebron. 

Vorige week kwamen de meeste schilderijen aan bij het museum. Het is een hele operatie, want de stukken zijn geleend van 21 verschillende musea en privécollecties. Hoewel Pieter de Hooch in zijn tijd ongeveer ‘even groot’ was als onze beroemde schilder Vermeer, is er op het Europese vasteland nog nooit een tentoonstelling van hem geweest. Maar nu dus wel: deze tentoonstelling duurt van 11 oktober tot en met 11 februari.

Het pronkstuk

Het pronkstuk van de tentoonstelling is ‘Binnenplaats van een huis in Delft’. “Het schilderij dateert uit 1658, het jaar waarin De Hooch tot volle bloei kwam. Daarnaast is het werk zeer karakteristiek voor Delft, met de gevelsteen boven de poort en het typische doorkijkje. We zijn trots dat het ‘Delftse’ schilderij hier te zien is in Museum Prinsenhof”, zegt een conservator van het museum het het AD.  Afgelopen week kwam het kunstwerk aan in het Prinsenhof. Hoe dat ging, zie je in bovenstaand filmpje.

Wil je meer weten over de tentoonstelling? Lees dan dit artikel van het AD. 

Lees ook

Dit wil je zien: Delft ligt vol supergave straattekeningen

Misschien is het je vorige week al opgevallen dat er opvallend veel volwassenen aan het 'stoepkrijte...

Meer over Museum Prinsenhof Delft ontdekken?

Museum Prinsenhof Delft musea

Geopend11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea

Meer over

Nieuws Video

adv.